Žans Ēriks Verņē apstiprinājis, ka viņa sadarbība ar “Ferrari” komandu, kurā pildīja rezerves braucēja lomu, ir noslēgusies un turpmāk francūzis savu enerģiju veltīs Formula E čempionātam, kur pagājušajā nedēļā izcīnīja otro vietu sacīkstēs Buenosairesā.

Jau pašā sākumā bija skaidrs, ka šosezon vairs neturpināšu līdzšinējos pienākumus “Ferrari” sastāvā,” norāda Verņē. “Joprojām uzturu kontaktu un šķiršanās notikusi draudzīgā ceļā, tomēr uz Grand Prix posmiem vairs nedošos.

Kā zināms, šogad “Ferrari” testpilota lomai izvēlējusies pērnā gada GP2 pārsteigumu Antonio Džiovinaci, kurš gan pirmajos testos Barselonā “Sauber” rindās aizstās savainoto Paskālu Verleinu.

Runājot par savu nākotni Formula E čempionata Ķīnas komandā “Techeetah” bijušais “Toro Rosso” braucējs ir noskaņots optimistiski: “Esmu lielā kompānijā, kas šobrīd izmanto iespēju būt par daļu no kaut kā, kas aug un attīstas ļoti straujiem tempiem.

26 gadus vecais autosportists arī izteicis vēlmi jau šogad izmēģināt savus spēkus Lemānas 24 stundu sacīkstēs, kā arī piedalīties citos WEC posmos, tomēr, lai gan pārrunas ar vairākām komandām jau notiekot, sīkākas detaļas Verņē nevēlējās atklāt.