“Ferrari” prezidents Serhio Markione pēc Ķīnas GP ir kritizējis Kimi Raikonena sniegumu un apšaubījis viņa motivācijas līmeni. Soms sacīkstes izskaņā pēc cīņas ar savu tautieti Valteri Botasu izcīnīja piekto vietu.

“Es par šo lietu runāju ar Mauricio (Arivabeni),” paziņoja Markione. “Iespējams komandai ir jānosēžas pie sarunu galda un ar viņu jāizrunā šī situācija. Sacīkstē viņš izskatījās aizņemts ar citām lietām. Fetels bija krietni agresīvāks.”

Nav slikti pēc divām sacīkstēm!

Kimi Raikonens sacīkstes pirmajā daļā ilgi nespēja uzbrukt Daniela Rikardo pozīcijai, kamēr Sebastians Fetels ticis garām savam komandas biedram, agresīvā, bet godīgā veidā, ‘izrēķinājās’ arī ar Rikardo. Tostarp Kimi Raikonena pozīciju uz sacīkstes beigām apdraudēja arī Valteri Botass. Raikonena aizstāvībai jāsaka, ka “Ferrari” pieļāva kļūdu ar novēlotu boksu apmeklējumu, kas neļāva somu pilotam laicīgāk atgūt savu tempu un uzsākt cīņu par augstākām pozīcijām ar “Red Bull” pilotiem. To Raikonens netieši norādīja arī savās radio sarunās ar komandu sacīkstes laikā.

“Tā bija jauka sacīkste,” atzina Markione, kurš uzskata, ka drošības mašīna šoreiz ‘nozaga’ Sebastianam Fetelam uzvaru. “Mēs finišējām otrajā vietā un esam otrie konstruktoru kausa kopvērtējumā, līderiem zaudējot tikai vienu punktu. Turklāt Sebam kopvērtējumā ir tik pat daudz punktu kā Hamiltonam. Nav slikti pēc divām sacīkstēm.”

11 KOMENTĀRI

    • 1) nevis Sergio (ibo nav nekāds hispano) bet Serdžo (jo ir italjano);
      2) senjors Markjonne ir nadzīgs uz šerpiem izteikumiem, kā jau krietnam ‘janku skolas’ kompānijas CEO pienākas. Vai viņš ‘pravdu glagoļit’ attiecībā uz kimsteru, odnako, ir plaši atvērts jautājums.

    • Ko lai saka? Ātrāks Kimi pitstops praktiski novestu pie tās pašas situācijas, kas jau šajā sacīkstē bija, kad Kimi ar softiem nespēja tikt garām Buļliem ar apmēram tāda paša vecuma supersoftiem. Te vismaz bija mēginājums ko pamainīt.
      Pavisam cita lieta vai vaina bija motivācijā, tikpat labi balansēsanas problēmas, ņemot vērā ka pilnvērtīgas testa sesijas, kurās to novest līdz pilnībai, izpalika

      • Domāju,ka sezonas vidū vēl redzēsim kā šeit būs… Vettels 2016 sezonā arī normālas ziepes vārija 🙂 kā jau Austins teica,tad šamējais ar muti proti rīvēt!

  1. Maz ticams, ka Kimi pēc lieliski aizvadītas 2016.g. sezonas, kurā viņš pārspēja kvalenēs Feteli (11:10), nu ir zudusi motivācija. Smieklīgs apgalvojums! Ja vien… ja vien Kimi nav šīs sezonas jau pašā sākumā ļoti asi itāļu komandā sajutis to, ko reiz pieredzēja Edijs Ervains, Rubens Baričello u.c. Ferrari No.2 piloti… respektīvi, no komandas puses nožēlojams pofigisms par to kādā stāvoklī ir No.2 pilota formula, jo visa uzmanība tiek veltīta tikai komandas No.1 pilotam!

  2. P.s. Atļaušos par 99% nocitēt “klasiķi”:
    Sportā rezultāti ir ļoti tieši atkarīgi no psiholoģijas, ja psiholoģiski neesi gatavs uzvarēt, tad tas arī nenotiks. Ja tas tā nebūtu, tad vienmēr uzvarētu tehniski stiprākais vai tas būtu futbols, teniss vai F1. Un tāpēc man ir pilnas tiesības domāt , ka šīs sezonas atšķirībām Ferrari pilotu rezultātos ir pirmkārt psiholoģiska rakstura izcelsme, nevis tik milzīga atšķirība klasē, kā vienam bosam gribas domāt.

    • Redzi ja tev tajā bumbā , kas tev ir uz pleciem uzlikta, lai zvirbulis vēderu nepiekakātu, būtu arī smadzenes, tad Tu saprastu, ka tu tikko pateici , ka visa probēma ir tieši motivācijā, kam ir psiholoģiska rakstura izcelsme 😛
      Tad kā cilvēks var uzrakstīt pēc kārtas divus komentārus, kas ir klajā pretrunā viens ar otru – tikai tā, ka viņs pilnīgi nesaprot , ko pats nes 😛

      • Palsi Delfos,ko taa Britnija raksta…tur nav vairs tālu līdz Tvaiķenei 🙂 Viņš pat kaut kādus sludinājumus liek iekšā…bija jāņirdz liidz vēderu saapeem 😀

  3. Visu cieņu Raikonenam, taču izskatās, ka replika par viņa motivācijas trūkumu šoreiz ir vietā. Kimis tiešām pēdējā laikā izskatās pēc tāda klasiska biroja darbinieka, kurš sēž siltā vietiņā, saņem labu aldziņu, par lietām neiespringst un vienkārši jūtas apmierināts ar dzīvi. Un vēl ģimenes idilles fočenes neaizmirst publiskot… Tipisks mietpilsonis!

    • Starp citu,ļoti pareizi pateikts…..gan par silto vietiņu gan aldziņu.Arī ar mutīti sācis tā pavairāk “”gremot””…..kādreiz no viņa pat vārdu ar plaķenēm nevarēja izvilkt,bet tagad gaudas pašas lec ārā!
      Rezumē: negribētos ticēt,bet ja soms turpinās piekopt šādu bezzobainu braukšanu tad šī sezona Ferrari viņam 100% būs pēdējā!

  4. Ļoti daudziem, tai starpā acīmredzot arī Mr.Ferrari, vēl nav pielecis, ka šogad sacīkstes notiek pēc būtiski atšķirīgiem noteikumiem. Īsi sakot – DRS apbraukšanu ēra ir beigusies. Jāsāk atkal apdzīt pa vecam. Sebam, piemēram, vajadzēja apmēram 10 apļus aiz Kimi, lai tas pielektu. Pagaidīsim, kamēr uz jauno situāciju pārslēgsies visi, tad jau manīs.