Soču trasē Krievijā pēc lieliska starta savu pirmo uzvaru karjerā izcīnīja Valteri Botass, kamēr Sebastianam Fetelam un Kimi Raikonenam nācās samierināties ar otro un trešo vietu, bet Luiss Hamiltons palika ceturtais.

Īsta drāma risinājās vēl pirms starta. “Red Bull” atklāja problēmas ar ūdens sūkni Maksa Verstapena mašīnai, tādēļ to nācās nomainīt, tomēr, kad atklājās problēmas arī rezerves sūknim, sākās ļoti nervozs labošanas process, ko izdevās pagūt vien pāris minūtes pirms boksu izeja tiek slēgta.

Bija nepieciešami divi iesildīšanas apļi, jo pirmā beigās malā palika Fernando Alonso, kurš līdz ar to sacīkstēs nepiedalījās.

Lielisks starts padevās Valteri Botasam, kurš apsteidza abus “Ferrari” braucējus, tikmēr peletona lejasgalā otro līkumu nesadalīja Romēns Grožāns un Džolions Palmers, kuriem abiem sacīkstes bija galā. Trasē tika sūtīta drošības mašīna, bet to vēl nesasniedzot Strols sagriezās, zaudējot vairākas pozīcijas.

Bremžu problēmas priekšlaicīgi pielika punktu Rikjardo sacīkstēm, kamēr Botass turpināja turēt vairāku sekunžu pārsvaru pār “Ferrari” braucējiem, kamēr Luiss Hamiltons pietuvoties Raikonenam nespēja.

Tieši Botass kā pirmais no līderiem devās boksos. Drīz vien viņam sekoja Raikonens un Hamiltons, kamēr Fetels palika trasē krietni ilgāk. 17 apļus pirms sacīkšu beigām Fetels trasē atgriezās nepilnas 5 sekundes aiz Botasa.

Kļūda bremzējot, kas izdeldēja robu Botasa priekšējā kreisajā riepā, ļāva Fetelam pietuvotes somu braucējam. Vēls pitstops Hulkenbergam ļāva nonākt priekšā Masam, kamēr abi palika aiz “Force India” dueta Peresa un Okona.

Pēdējos apļos Fetels nonāca mazāk kā sekundes attālumā no Botasa, bet pat DRS nespēja ļaut iesaistīties cīņā par uzvaru. Tikmēr Raikonens Hamiltonu apsteidza par 20 sekundēm.

Kopvērtējumā pēc Krievijas GP izcīņas Fetela pārsvars pār Hamiltonu pieaudzis līdz 13 punktiem, kamēr Botass ir vēl 10 punktu tālāk.

Nākamais posms Spānijas GP pēc 2 nedēļām tiks aizvadīts Barselonas trasē, kur tika aizvadītas visas astoņas pirmssezonas testu dienas.

Krievijas GP rezultāti:

V. # Braucējs Komanda Dzinējs Rezultāts Pitstopi
1 77 Valteri Botass Mercedes Mercedes 1:28’08.743 1
2 5 Sebastians Fetels Ferrari Ferrari 0.617 1
3 7 Kimi Raikonens Ferrari Ferrari 11.000 1
4 44 Luiss Hamiltons Mercedes Mercedes 36.320 1
5 33 Makss Verstapens Red Bull TAG 1’00.416 1
6 11 Serhio Peress Force India Mercedes 1’26.788 1
7 31 Estebans Okons Force India Mercedes 1’35.004 1
8 27 Niko Hulkenbergs Renault Renault 1’36.188 1
9 19 Felipe Masa Williams Mercedes +1 aplis 2
10 55 Karloss Saincs Toro Rosso Renault +1 aplis 1
11 18 Lenss Strols Williams Mercedes +1 aplis 1
12 26 Daņila Kvjats Toro Rosso Renault +1 aplis 1
13 20 Kevins Magnusens Haas Ferrari +1 aplis 1
14 2 Stofels Vandūrns McLaren Honda +1 aplis 2
15 9 Markuss Ēriksons Sauber Ferrari +1 aplis 2
16 94 Paskāls Verleins Sauber Ferrari +2 apļi 2
NF 3 Daniels Rikjardo Red Bull TAG 1
NS 14 Fernando Alonso McLaren Honda
NF 30 Džolions Palmers Renault Renault
NF 8 Romēns Grožāns Haas Ferrari

10 KOMENTĀRI

  1. Dubultsēras Pārgaujas ielas nama pagalmā-pirmais sirpis zem jostasvietas bija nīstamo Ferrari dubultais pledestāla apmeklējums,otrais par prognožu izgāšanos jo tak izpalika izlielītais Hamiltona (108?) pjedestāls! Muahahā! Guru atkal aptaisījās! 😀
    Bet ja par sacensību tad visu cieņu Valeram-i startu izcēla i nedeva īpašas cerības sevi apdzīt!Prieks arī par Kimi…..laikam jau ar šamo tika izvestas nopietnas pārrunas….

    p.s. lielākais ātrums atkal Sauberam-taisnītē tiem braucas vissātrāk…..

  2. “Esmu vīlies kā tas caurkritušais Feteļš ar visātrāko formulu tik un tā nespēj apdzīt trasē to zaļknābi Valteri!
    Fetelim ir jāpāriet uz DTM jau šīs sezonas laikā. Nav vērts Feteļam vairs tālāk blamēties un visiem izrādīt savu kuslumu”
    tikko delfos palaidu smaciņu…Garīgi slimos nevar izārstēt!

  3. Nu ko atliek tikai apsveikt Valteri ar pirmo 🙂 . Starts izdevās un tālāk jau mašīnas ir pietiekoši līdzīgas, lai to noturētu. Divi somi uz pjedestāla kaut kā sen nebija redzēti 😀
    Valmierā statistika kaut kā galīgi nepildās. 😛

  4. 0 apdzīšanas (1. aplis nekad neskaitās), absolūti murgaina trase, ceru, ka F1 jaunā vadība darīs kaut ko lietas labā, nez uz cik gadiem gan ir līgums noslēgts, vecais krabis eklstons gan atkal bučojās ar putleru, cerams, ka viņam tālāk nebūs nekādas teikšanas. Nebūtu Fetels ķeris Botasu beigās – vispār būtu 2h vnk no dzīves bezjēgā izdzēstas. Barselona gan nesola neko diži labāku…