Luiss Hamiltons izcīnījis uzvaru Kanādas GP izcīņā. Kopā ar viņu uz goda pjedestāla kāpa Valteri Botass un Daniels Rikjardo, kamēr Sebastians Fetels pēc problēmām pirmajos apļos finišēja ceturtais.

Startā Luisam Hamiltonam izdevās saglabāt pirmo pozīciju. Fetels sākotnēji izkustējās veiksmīgāk, tomēr, iebraucot pirmajā līkumā, palika aiz Verstapena un Botasa, sabojājot savu priekšējo antipārnu cīņā ar “Red Bull” braucēju. Cīņa peletona vidū beidzās ar Grožāna un Sainca sadursmi, kas pielika punktu Karlosa Sainca un Felipes Masas sacīkstēm, bet Grožāns devās boksos.

Sacīkstēm atsākoties, Verstapens centās apsteigt Hamiltonu, tomēr līdz pirmajam līkumam jau vairāk bija jādomā par pozīcijas nosargāšanu pret Botasu. Tikmēr Kimi Raikonens gandrīz nesavaldīja savu formulu un palika aiz Rikjardo un Peresa.

Piektā apļa beigās Fetels devās boksos, kur tika veikta priekšējā antispārna maiņa. 11. aplī baterijas problēmas piemeklēja Verstapenu, kurš nobrauca malā pirmajā sektorā, izraisot virtuālās drošības mašīnas fāzi. Tikmēr vairāki braucēji (Hulkenbergs, Palmers, Ēriksons) izmantoja situāciju, lai dotos boksos.

Magnusens, Strols un Hulkenbergs aizvadīja aizraujošu cīņu desmitnieka beigās, līdz viņus noķēra un apsteidza Sebastians Fetels. “Mercedes” braucēji, Okons un Alonso nolēma pirmajā pitstopā doties vēlāk par konkurentiem. Kamēr visi savas ultramīkstās riepas nomainīja pret supermīkstajām, Botass un Rikjardo nolēma lietot dzelteni marķētās mīkstās riepas.

Valteri Botass pēc sava boksu apmeklējuma iestrēga 3. vietā aiz Okona, kurš savu pirmo pitstopu veica 32. aplī reizē ar Hamiltonu. Francūzis trasē atgriezās sestajā vietā starp abiem “Ferrari” braucējiem, tomēr demonstrēja lielisku ātrumu, cenšoties viņu apsteigt. Raikonens pēc pitstopa atkrita uz 7. vietu aiz Fetela.

25 apļus pirms beigām sāka saasināties cīņa par trešo vietu, kur atradās Rikjardo. Viņam sekoja Peress, Okons un Fetels. “Ferrari” braucējs devās boksos, paliekot aiz Raikonena. Finišs punktos neizdevās Daņilam Kvjatam, kurš sajuta vibrācijas un devās boksos izstāties. Desmit apļu pirms finiša Raikonens noķēra “Force India” braucējus tomēr nākamajā aplī zaudēja 4 sekundes kļūdas dēļ un piekāpās Fetelam.

Trīs braucēju cīņa starp Fetelu un abiem “Force India” braucējiem noslēdzās ar Okona braukšanu pa drošības joslu un pozīcijas zaudēšanu Fetelam. Vēlāk četrkārtējais čempions apsteidza arī Peresu. Trīs apļus pirms finiša no 9. vietas izstājās Alonso “Honda” dzinēja problēmu dēļ.

Kopvērtējumā Fetela pārsvars pār Hamiltonu sarucis līdz 12 punktiem, bet pirmos punktus karjerā guva Lenss Strols, finišējot 9. vietā. Nākamais posms pēc 2 nedēļām Azerbaidžānā.

V. Braucējs Komanda Dzinējs Rezultāts
1 Luiss Hamiltons Mercedes Mercedes
2 Valteri Botass Mercedes Mercedes 19.783
3 Daniels Rikjardo Red Bull TAG 35.297
4 Sebastians Fetels Ferrari Ferrari 35.907
5 Serhio Peress Force India Mercedes 40.476
6 Estebans Okons Force India Mercedes 40.716
7 Kimi Raikonens Ferrari Ferrari 58.632
8 Niko Hulkenbergs Renault Renault 1’00.374
9 Lenss Strols Williams Mercedes 1 aplis
10 Romēns Grožāns Haas Ferrari 1 aplis
11 Džolions Palmers Renault Renault 1 aplis
12 Kevins Magnusens Haas Ferrari 1 aplis
13 Markuss Ēriksons Sauber Ferrari 1 aplis
14 Stofels Vandūrns McLaren Honda 1 aplis
15 Paskāls Verleins Sauber Ferrari 2 apļi
16 Fernando Alonso McLaren Honda
Daņila Kvjats Toro Rosso Renault
Makss Verstapens Red Bull TAG
Felipe Masa Williams Mercedes
Karloss Saincs Toro Rosso Renault

26 KOMENTĀRI

  1. Iepriekšējā gonka tomēr bija labāka par šo…būšu sajūsmā par Monāko joprojām! Max izdomājis izšķirt čempionāta likteni…bet Vettels kā īsts cīnītājs no pēdējās vietas visai ievērojami augstu uzkāpa,MALACIS!!!

  2. Man aš asariņa nobira kad priekšpēdējā aplī spāņu spīdeklim tomēr izdevās nokaut kārtējo Hondas putekļsūcēju.
    Pirmais xaļavnais punktelis bija TIK tuvu…..un še tev,atkal ZERO !:DDD
    Vamos,Diass! Čempionāts vēl nav pat pusē tādejādi vēl ir teorētiskas iespējas “paķert” š.g. titulu! :DDD

      • Jā, Velns daudz ko muļķīgu ir solījis! 😉 Piem. to, ka Rosbergs Meršos Šūmim tikai ūdeni pienesīs. Bet rezultāts Šūmim vs Rosbergs bija:
        5-14 (2010.g. kvalenēs);
        5-14 (2010.g. gonkās);
        3-16 (2011.g. kvalenēs);
        7-12 (2011.g. gonkās, bet jāņem vērā, ka 2011.g. Beļģijas GP – Meršu komanda pavēl Rosbergam palaist garām Šumaheru!)

      • Nemt titulu šogad solīja Fernandelis. Nu bet ja viņš tā kārtīgi nesaņemsies tad laikam arī šoreiz būs kārtējais čiks 😛

      • Vermin, mazāk dzert tev vajag, tad nestāstīsi visādas pasakas. :)))
        Fernando Alonso intervijā apgalvo, ka viņš neapsola iegūt čempiona titulu (In sports you can’t make promises). Alonso sola cīnīties, nevis izcīnīt čempiona titulu! Vai tiešām spāņa skaudīgajiem antifaniem par smagu ir saprast pat tik elementāru lietu? 😉

  3. Gonka varēja būt forša, ja padumjā zivs mute to pašā sākumā nebūtu sačakarējusi, par ko Dieva sods pienāca visai ātri. 🙂 Taga nu vienīgais ko varēs atceretie būs Seba izmisīgā cīņa par punktiem – tur nu malacis. 🙂

      • Izbeidzās apļi. Pietiktu ar 3 apļiem, lai Fetels tiktu uz pjedestāla. Pats taču saki, ka Ferrari ir ātrākā mašīna.

      • Māri Ābol, un paldies Dievam, ka izbeidzās apļi, jo ja 70 apļos ar ātrāko formulu neesi spējīgs tikt priekšā Rikardo, kurš startēja AIZ Fetela, tad viennozīmīgi, ka neesi pelnījis stāvēt uz pjedestāla. 🙂

    • Fetels arī agrāk bieži ir nemākulīgi izraisījis kontaktu ar citiem pilotiem, tāpēc tikai pats Fetels ir vainīgs pie tā, ka sabojāja savu formulu cīņā ar Verstapenu un bija spiests braukt lieku reizi boksos. 😉

    • God. Maxsweet, es nemaz neiespringstu par Feta 5.to, jo kā jau mēs visi labi redzējām 2014.g. sezonā, kad Daniels Rikjardo ar tādu pašu Red Bull formulu sagrāva Fetelu 12-7 kvalenēs un 11-3 gonkās, tad vācietis ir tikai viduvējība, kurš laimējas bieži iesēsties pašā ātrākajā formulā.

      • VET 2014. gadā salecās ar buļļu vadību kas tad ar ierādīja viņam vietu tādēļ tādi rezultāti. Aiz katru no braucējiem stāv investori un autosacīkšu federācījas un pati ietekmīgākā un bagātākā ir vācijas autosacikšu federācīja kas labākajam vācījas pārstāvim palīdz nodrošināt konkurētspējīgu mašīnu lai cīnītos pa titulu.