Pēc divām sakāvēm Formula E pirmajās sezonās Lukass di Grasi kļuvis par 2016./2017. gada sezonas čempionu, pateicoties lieliski aizvadītam dubultposmam Monreālā, kur ar vairākām problēmām saskārās līdzšinējais kopvērtējuma līderis un pagājušās sezonas čempons Sebastians Buemi.

Buemi problēmas sākās vēl pirms sestdienas brauciena kvalifikācijas, kad Šveices pārstāvis piedzīvoja smagu avāriju treniņbraucienos. Mašīnu izdevās savest kārtībā, tomēr otro vietu kvalifikācijā neizdevās pārvērst par pirmo starta rindu 10 starta vietu soda dēļ. Lai piebērtu sāli Buemi brūcēm, di Grasi izcīnīja pole position.

Startā Buemi zaudēja vairākas pozīcijas, saskaroties ar “Amlin Andretti” braucējiem, par ko izteica savu sašutumu pēc sacīkšu finiša. Priekšgalā di Grasi izdevās iekrāt pārsvaru pār otrajā vietā esošo Saracinu, bet trešajā vietā nonāca Fēlikss Rozenkvists.

Vāju kvalifikāciju aizvadījušie “DS Virgin” braucēji līdz ar Buemi un Danielu Abtu pamazām ieguva pozīciju pēc pozīcijas līdz 15. aplī pilnu dzelteno karogu fāzi (virtuālās drošības mašīnas ekvivalents) izraisīja Loīka Duvāla sadursme ar Niku Haidfeldu, liekot abiem izstāties. Gandrīz visi braucēji devās boksos. No tiem dodoties ārā, Buemi izgriezās tieši priekšā Abtam, kurš nebija apmierināts ar “Renault e.Dams” braucēja manevru, gandrīz taranējot viņu.

Lielisks pitstops padevās Žanam Ērikam Verņē, kurš pēc Evansa apdzīšanas bija nonācis 4. vietā, bet pēc pitstopa nonāca priekšā Rozenkvistam un Saracinam. Hosē Marijas Lopesa avārija, sacīkstēm tuvojoties finišam, lika trasē doties drošības mašīnai, bet Rozenkvista mēģinājums apdzīt Saracinu rezultējās ar ietriekšanos sienā. 4. vietā nonākušais Buemi pēdējā aplī centās apsteigt Saracinu, tomēr pēc ciešas cīņas to nespēj paveikt.

Pēc finiša izrādījās, ka Buemi mašīna ir pārāk viegla. Viņš tika diskvalificēts, kas nozīmēja, ka pirms svētdienas brauciena atstatums līdz di Grasi bija 18 punkti, sākotnēji provizorisko sešu punktu vietā.

Monreālas ePrix 1. brauciena rezultāti:

1 Lukass di Grasi, Abt Schaeffler Audi Sport 56’55:592
2 Žans Ēriks Verņē, TECHEETAH +0.350
3 Stefans Saracins, TECHEETAH +7.869
4 Daniels Abts, Abt Schaeffler Audi Sport +8.592
5 Sems Bērds, DS Virgin Racing +8.913
6 Niko Prosts, Renault e.dams +10.058
7 Mičs Evanss, Panasonic Jaguar Racing +10.457
8 Robins Frinss, Andretti +15.836
9 Fēlikss Rozenkvists, Mahindra +16.764
10 Toms Dilmans, Venturi +19.320
11 Žeroms d’Ambrocio, Faraday Future Dragon Racing +20.229
12 Maro Engels, Venturi +22.314
13 Nelsons Pikē Jr, NextEV NIO +23.145
14 Antonio Fēlikss da Kosta, Andretti +34.786
15 Olivers Tērvijs, NextEV NIO +46.996
16 Adams Kerols, Panasonic Jaguar Racing +49.612
NF Loīks Duvāls, Faraday Future Dragon Racing 26 apļi
NF Hosē Marija Lopess, DS Virgin Racing 23 apļi
NF Niks Haidfelds, Mahindra 13 apļi
DSQ Sebastians Buemi, Renault e.dams

Kļūda pirmajā līkumā liedza Buemi uzrādīt konkurētspējīgu apļa laiku sezonas pēdējā kvalifikācijā, kamēr di Grasi kvalificējās drošā piektajā vietā aiz Rozenkvista, Bērda, Verņē un Haidfelda.

Startā Verņē tika garām Bērdam, kamēr di Grasi sāka piesardzīgi. Buemi guva bojājumus savai “Renault e.Dams” mašīnai, kā rezultātā veica ātru pitstopu un nonāca pēdējā vietā. Haidfelds apsteidza Bērdu, kurš gan savu trešo vietu atguva vēl pirms boksu apmeklējuma, komandas biedram piebiedrojās arī Lopess.

Neraugoties uz par apli vēlāku pitstopu, Verņē nespēja tikt garām Rozenkvistam, kamēr “Abt Schaeffler” komandas braucēji di Grasi un Abts pēc salīdzinoši lēna pitstopa nonāca 9. un 10. vietā. Abi gan pakāpās par vaiākām vietām, tomēr tas neļāva sakrāt pietiekami daudz punktu, lai apsteigtu “Renault e.Dams”, kas saglabāja 20 punktu pārsvaru. Verņē apdzina Rozenkvistu 8 apļus pirms finiša un izcīnīja savu pirmo uzvaru Formula E čempionātā. Zviedru braucējam pēdējos apļos vēl bija jāiztur Hosē Marijas Lopesa pārbaudījums, kurš tika garām komandas biedram Bērdam.