Luiss Hamiltons Brazīlijas Grand Prix izcīņu uzsāks no boksiem, nevis pēdējās starta vietas, jo “Mercedes” mehāniķi pavadījuši gatavošanos sacīkstēm pie Hamiltona mašīnas, kurai bija nepieciešami remontdarbi pēc kvalifikācijā piedzīvotās avārijas. Tāpat tiks izmantota izdevība nomainīt Hamiltona mašīnas jaudas agregātu. Lai gan mašīna uzvedusies mazliet īpatnēji, Hamiltons uzņemas pilnu atbildību par notikušo avāriju.

Pie 10 starta pozīciju soda ticis par jaudas agregāta komponenšu maiņu tikuši Daniels Rikjardo un Brendons Hārtlijs, bet Pjērs Gazlī saņēmis pat 25 starta vietu sodu. Tāpat 5 starta vietu sods par pārnesumkārbas maiņu piešķirts Lensam Strolam, kā rezultātā Rikjardo sacīkstes uzsāks no 14. vietas priekšā abiem “Sauber” braucējiem, bet pēdējās divās rindās startēs Lenss Strols, Brendons Hārtlijs un Pjērs Gazlī.

“Toro Rosso” pārstāvji gan ir pārliecināti, ka pēdējo posmu jaudas agregāta problēmās vainojama “Renault” rūpnīca, kas apzināti cenšas liegt “Toro Rosso” iesaistīties cīņā par sesto vietu konstruktoru kausā. “Renault” gan norādījuši, ka pati Franca Tosta vadītā vienība veic nekorektu dzinēja instalāciju. Abu vienību konflikts, ka pat tiek apsvērta abu kompāniju sadarbības pārtraukšana vēl pirms sezonas pēdējā posma Abū Dabī.