Bijušais Formula 1 braucējs un tagadējais “Sky F1” kanāla eksperts Martins Brandls ir pārliecināts, ka četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels ir zaudējis savas spriestspējas un reakciju, nokļūstot savas karjeras pēdējā fāzē.

Lielbritānijas posma laikā Fetels nespēja nosargāt savu trešo pozīciju un piekāpās Maksam Verstapenam. Mirkli vēlāk, nenovērtējis situāciju, “Ferrari” braucējs taranēja Verstapenu, izbojājot arī savu sacīksti un paliekot priekšpēdējā vietā. Pēc desmit posmiem Fetels kopvērtējumā ieņem ceturto vietu un ir tikai trīs punktus priekšā savam nepieredzējušajam komandas biedram Šarlam Leklerkam.

Vai tā ir tikai neveiksmju sērija, vai viņš ir zaudējis savu aso redzi, reakciju un situācijas novērtēšanas prasmes, kas izpaužas spriedzes apstākļos? Man viņš ļoti patīk un es apbrīnoju viņa spējas trasē, intelektu un cilvēciskās vērtības, tomēr savā amatā nevaru būt neitrāls. Daudzi braucēji jau agrāk ir pierādījuši, ka karjeras izskaņā viņiem zūd spējas pieņemt pareizos lēmumus ciešās kontaktcīņās,” kritiku neslēpj Brandls.

Zinu, cik viegli Silverstounā ir iekļūt negadījumā. F1 mašīnas bez bremžu gaismām var samazināt ātrumu piecas reizes straujāk par ielas auto. Brīdī, kad sāc uztraukties, spiežot bremzes pedāli, tu zaudē piespiedējspēku un saķeri, kamēr tavs divus metrus platais priekšējais antispārns pazūd zem konkurenta pārnesumkārbas. Papildinot to ar sabloķētiem riteņiem, Fetels centās paspraukties garām “Red Bull” formulai, kad sekoja kontakts ar priekšējās mašīnas balstiekārtu.”

Sebastians Fetels nesen nosvinēja savu 32. dzimšanas dienu un ir divus gadus jaunāks par čempionāta līderi Luisu Hamiltonu, tomēr Brandls uzskata, ka “Mercedes” braucējs vēl neizrāda karjeras krēslas pazīmes.

Luiss nepieļauj tādas kļūdas un ir divarpus gadus vecāks par Sebu. Tikmēr Leklerks otrā “Ferrari” formulā iegūst pārliecību un nemitīgi kāpina savu ātrumu. Sebam ir ātrums, taču vai viņš var kontrolēt situāciju? Šis viņam ir liels jautājums.