Itāļu autoražotājs “Alfa Romeo” izplatījis paziņojumu, ka nākamās sezonas izskaņā tiks pārtraukta sadarbība ar “Sauber” Formula 1 komandu.

Šorīt “Audi” paziņoja par savu ienākšanu F1 2026. gadā. Lai gan netika apstiprināts, kura komanda tiks pārņemta, noprotams, ka tā būs tieši “Sauber”. Sekojošais “Alfa Romeo” paziņojums vēl drošāk apliecina šo versiju.

“Alfa Romeo” atgriezās Formula 1 čempionātā kā komanda 2019. gadā. Neraugoties uz slaveno nosaukumu un ielas mašīnu ražotni, tā nesniedza tehnisko pienesumu Hinvilā bāzētajai komandai, kas iepriekš bija pazīstama kā “Sauber”. Noprotams, ka Šveicē bāzētā komanda atgriezīsies pie sava sākotnējā nosaukuma uz divām sezonām pirms pilnībā kļūs par “Audi” rūpnīcas komandu.

Nav zināms, vai “Alfa Romeo” vārds pilnībā pagaisīs no Formula 1 vides. Līdzīgi kā “Ferrari”, tā ir “Fiat Chrysler Automobiles” grupas paspārnē. Bez “Sauber” vienības “Ferrari” dzinējus izmanto arī Maranello rūpnīcas komanda un “Haas”. Tieši ar amerikāņu vienību tiek saistīta potenciālā sadarbība, lai gan precīzākas detaļas par nākotni no “Alfa Romeo” netika izpaustas.

Zīmīgi, ka šonedēļ tapa zināms, ka “Alfa Romeo” bijušais braucējs Antonio Džiovinaci Moncā un Ostinā piedalīsies F1 piektdienas treniņu sesijās ar “Haas” formulu.

Pēc lieliskiem rezultātiem izturības sacīkstēs “Sauber” ienāca F1 1993. gadā, izaudzinot virkni ļoti prasmīgu braucēju. No 2006. līdz 2009. gadam tā nonāca “BMW” paspārnē, kad tika sasniegti visspožākie rezultāti, tostarp uzvara 2008. gada Kanādas Grand Prix ar Robertu Kubicu pie stūres.