Startējot no devītās pozīcijas, par Malaizijas “MotoGP” posma uzvarētāju kļuvis Frančesko Bagnaia. Lai gan “Ducati” braucējs paveica visu iespējamo, viņam vēl neizdevās nodrošināt titulu – galvenais sāncensis Fabio Kvartararo no “Yamaha” vienības finišēja trešais.

Bagnaiam pēc ne tik sekmīgās kvalifikācijas padevās fantastisks starts – no devītās pozīcijas viņš jau pirmajā līkumā iebrauca kā otrais. Vadību pārliecinoši noturēja Horhe Martins, kurš startēja no pole position. Labs sākums bija arī Kvartararo izpildījumā, jo no 12. pozīcijas izdevās pacelties līdz sestajai.

Martins turpmākos apļus brauca līderpozīcijā, līdz septītajā aplī piedzīvoja kritienu. Tas vadību ļāva pārņemt Bagnaiam, taču pēc tam vadībā nokļuva Enea Bastianini, kurš pirms Malaizijas posma arī vēl saglabāja teorētiskas izredzes uz titulu, tāpat kā Aleišs Espargaro.

Bagnaia sekoja “Pramac Ducati” braucējam Bastianini un 15. aplī beidzot tika garām. Turpinājumā Bastianini mina līderim uz pēdām, bet finišēja otrais.

Pa to laiku Kvartararo jau bija aizcīnījies līdz trešajai pozīcijai, neskatoties uz to, ka startēja ar sāpošu kreiso roku. Viņš turējās pāris sekunžu atstatumā no abiem vadošajiem sportistiem, bet spēja noturēt sev aizmugurē Marko Bedzeki.

Pirms noslēdzošā posma, kas norisināsies 6. novembrī Valensijā, Bagnaiam ir 23 punktu pārsvars pār Kvartararo, taču cīņa aizvien nav beigusies. Pārējie izredzes uz titulu jau zaudējuši.

Malaizijas posma rezultāti:

Kopvērtējums: