35 kilometrus uz dienvidiem no Irānas galvaspilsētas Teherānas tiks būvēta augstākajiem standartiem atbilstoša sacīkšu trase, kurā būs iespējams rīkot par pasaules līmeņa formulu sacensības.

Irānas valdība jau ir parakstījusi līgumu ar “Apex Circuit Design”, kas uzņemsies 5 km garās trases konstruēšanas darbus, bet tās izmaksas tiek lēstas 85 miljonu ASV dolāru apmērā. Trase būšot gatava jau pēc sešiem mēnešiem un tā būs pirmā tik augstas klases sacīkšu norises vieta Irānā.

“Trases plāns un konstrukcija pilnībā atbildīs visiem Formula 1 standartiem,” sākotnēji stāstīja “Apex Circuit Design” pārstāvis Martins Bēršmits, lai gan vēlāk šī informācija tika noliegta. “Bijām patiesi pārsteigti, kad ieraudzījām vietu, kur tā atradīsies.”

Irānā, kas robežojas ar bīstamajām Afganistānu, Irāku un Pakistānu, šobrīd nav nevienas nopietnas šosejas sacīkšu trases, taču, par spīti apgalvojumiem, kas tika izskanējuši presē iepriekš, šajā trasē nebūs iespējams rīkot F1 sacensības. Toties “iLand Race Resort” spēs uzņemt pat GP2 formulas.

1 KOMENTĀRS

  1. Prese gan apgalvo, ka pēdējā laikā tik izplatītā arābu tipa revolūcija Irānā ir tikai laika jautājums… 🙂
    Tā kā drīz arī tur iespējams totāls haoss. Savukārt ar pašreizējo režīmu taču rietumniekiem nav pa ceļam. Cik garš – tik plats…