Tieši ar šādu apgalvojumu klajā nācis šobrīd jau 72 gadus vecais izbijušais brazīliešu autosportists Frics d’Orejs, kurš Formulā 1 startēja pagājušā gadsimta piecdesmito gadu beigās.

“To man reiz pusdienu laikā Parīzē pastāstīja Alēns Prosts,” viņš izteicies TV kanāla “SporTV” raidījumā “Linha de Chegada”. “Kad savulaik [Rubnenss] Barikello kļuva pārāk liels konkurents [Mihaelam] Šūmaheram, viņi panāca to, lai viņš brauktu lēnāk. Komandas un sponsori investē lielas naudas summas, tādēļ reizēm tas tiek pārsvērsts par teātri.”

D’Orejs joprojām aizrautīgi seko līdzi F1 čempionātam, tāpat kā viņa tautietis, arī bijušais F1 pilots, 73 gadus vecais Berds Klemente, kurš piekrīt sava līdzgaitnieka teiktajam: “Tā ir tiesa. Esmu drošs, ka šīs lietas notiek joprojām.”

Tas daļēji varētu izskaidrot faktu, kādēļ Felipe Masa kopš Fernando Alonso ienākšanas komandā izskatās samērā vājš, taču no otras puses nereti viņš ir lēnāks arī par citu komandu braucējiem, kas “Ferrari” nemaz nav izdevīgi no konstruktoru kausa viedokļa.

Tikmēr “McLaren” pilots Džensons Batons, kurš pirms Japānas “Grand Prix” vienīgais vēl saglabā matemātiskas izredzes šogad kļūt par čempionu, uzskata, ka pilotu hierarhijas noteikšana komandai tikai palielina izredzes sezonas beigās iegūt pirmo vietu. Tiek uzskatīts, ka Marks Vēbers ir līdervienības “Red Bull Racing” izteikts otrais numurs.

“Labākais veids kā komanda var uzvarēt pasaules čempionātā ir tad, ja tai ir viens pirmais numurs un viens otrais numurs, kurš ir apmierināts ar to, ka viņš ir otrais numurs,” intervijā laikrakstam “Die Welt” izteicies Batons. “Taču tas nav tas, kas notiek pie mums “McLaren” iekšienē.”

Pats viņš sevi par otro numuru, protams, neuzskata un pamatoti, jo kopvērtējumā pārinieks Luiss Hamiltons atrodas zemāk. Tiesa, Batons arī necer apsteigt Sebastianu Fetelu cīņā par pirmo vietu, jo vācietim vairs nepieciešams tikai viens punkts, lai jau vairākus posmus pirms beigām tiktu pie otrā F1 titula karjerā.

“Nav jēgas sevi muļķot,” saka Batons. “Jau labu laiku atpakaļ bija skaidrs, ka Fetels šo titulu ir pelnījis.”

1 KOMENTĀRS