Šobrīd pilotu tirgus karstākie objekti ir Roberts Kubica un Kimi Raikonens, kuri abi pretendē uz vietu Formulā 1 2012.gada sezonā, tomēr informācija par abiem ir pietiekami neskaidra, lai nevarētu precīzi prognozēt iznākumu.

Apkopojot pēdējo informāciju par abiem pilotiem, centos nedaudz distancēties no baumām un izmantoju tikai pirmavotu informāciju. Kubica un Raikonena lietas iznākums šobrīd ir ļoti svarīgs, jo no tā atkarīga vēl vairāku pilotu tālākā karjera un nākamā gada komandu izvēle.

Ārsti prognozē Kubicas atlabšanu

Šobrīd joprojām pats Roberts Kubica nav sniedzis nekādu sīkāku informāciju un mums jāvadās no tā, ko intervijās stāsta viņa ārstējošais ārsts Rikardo Čekarelli, kurš itāļu TV “Lucca” ir paziņojis: “Soli pa solim viss uzlabojas un izredzes viņu redzēt 2012.gadā braucot ar Formulu 1 kļūst aizvien reālākas. Pagaidām viņam vēl ir vajadzīgi pāris mēneši rehabilitācijas.”

Atgādinu, ka “Renault” boss Ēriks Buljē jau pirms nedēļas stingri paziņoja, ka līdz novembra vidum viņam ir vajadzīga konkrēta atbilde par to vai Kubica būs gatavs sēsties formulā 7.februārī un pilnvērtīgi uzsākt testus pirms 2012.gada sezonas. “Renault” gaida Kubicas gatavību, lai piedāvātu viņam F1 simulatoru un pēc tam polim būtu iespējas ārpus testu ierobežojumiem izmēģināt trasē arī 2009.gada “Renault” modeli.

Raikonenam nevajag labāko formulu

Arī par Kimi Raikonenu pēdējos mēnešos ir parādījušās dažādas informācijas druskas, kurās bieži nebija viegli atrast graudus starp sēnalām. Jaunakā uzticamā informācija ir Raikonena intervija novembra numurā “F1 Racing”, kas nāca klajā vakar (27.oktobrī).

Pēc šīs intervijas var saprast, ka Raikonens vēlas atgriezties Formulā 1 un pavisam konkrēti izteicās, ka viņš necer un nedomā, ka viņam būtu vajadzīga mašīnas, kas ir uzreiz gatava uzvarēt sacīkstēs. 32 gadus vecais soms atklāja, ka viņam nekas pret ilgtermiņa saistībām un smagam darbam, lai aizvestu komandu (netiek konkrēti minēta “Williams”) līdz panākumiem.

“Pilots vienmēr vēlas uzvarēt spējīgu formulu,” stāsta Raikonens. “Taču, kā mēs redzējām šogad, tad F1 ir tikai viena tāda mašīna, kas ir pārāka par visām citām. Dažas sezonas viena komanda spēj sagatavot labākās formulas, bet citus gadus šīs formulas nav tik konkurētspējīgas. Atķirība starp labu formulu un sliktu formulu ir ļoti maza. Galu galā vienkārši ir jāķeras klāt un jāstrādā ar šo formulu.”

Interesanti, ka šodien vēl pēc brīvajiem treniņbraucieniem preses konferencē žurnālisti nelika mieru “Williams” izpilddirektoru Adamu Paru par iespējamo Raikonena pievienošanos un par nepieciešamajiem ieguldījumiem un sponsoru meklēšanu šajā sakarā. Pars nesnedza nekādu informāciju un vispār atteicās atbildēt uz šiem jautājumiem, tikmēr paziņojot, ka Maiks Kuglans, kas sākotnēji tika nolīgts kā nākamā gada modeļa konstruktors, šobrīd pēc Sema Maikla aiziešanas esot jau paaugstināts amatā un kļuvis par tehnisko direktoru.

1 KOMENTĀRS

  1. Pesimista prognozes:
    -80:20, ka Raikonens neatgriezīsies. Ja tomēr piepildīsies 20%, tad 90:10, ka viņš neko sakarīgu nespēs parādīt un pēc gada atkal notīsies.
    -70:30, ka Kubica jau kaut kādos testos izrādīsies vārgs un līgumu nenoslēgs. Ja tomēr noslēgs, tad 90:10, ka vairs nespēs parādīt bijušo ātrumu un arī pēc gada (vai vēl ātrāk) tiks nomainīts.
    🙂