Piedāvājam brāļu Neikšānu komentārus par aizvadīto Latvijas rallija čempionāta posmu “Sarma 2012”.

Māris Neikšāns/Ringolds Bērziņš sacensībās cīnījās par uzvaru absolūtajā ieskaitē, taču dažus “dopus” pirms beigām pieļāva rupju kļūdu, beigās izcīnot trešo vietu kā absolūtajā ieskaitē, tā arī N4 ieskaitē. Viņi bija labākie no latviešiem ĻRČ otrajā posmā.

“Rallija sākums mums izdevās ļoti labs, un noteikti varējām cīnīties par uzvaru,” pēc finiša apgalvoja Māris. „Tomēr pieļāvām dažas sīkas kļūdas, turklāt ne tikai trasē vien. Piemēram, startēt otrā dienā ar iepriekšējā vakarā brauktām riepām nebija labs lēmums. Pirms 8. ātrumposma sapratām, ka esam par lēnu uzvarai un centāmies “piespiest”, bet izslīdējām un iebraucām grāvī. Šajā starpgadījumā faktiski arī atvadījāmies no cerībām uz uzvaru. Pēc tam pieņēmām lēmumu neriskēt un paturēt, to kas ir. Bet igauņu braucēji ir ļoti spēcīgi, un esmu pārliecināts, ka viņi šogad padarīs cīņu Latvijas čempionātā tik aizraujošu kā neesam pieredzējuši vairākus gadus!”

Arī Māra stūrmanis Ringolds Bērziņš ir apmierināts ar rallijā “Sarma” sasniegto: “Šis man bija pēdējais LRČ rallijs, no kura nebiju pārvedis kausu. Nu šis robs ir aizpildīts.”

Andis Neikšāns “Sarmā” aizvadīja pirmo ralliju mūžā, sēžot stūrmaņa krēslā un lasot stenogrammu. Pirmā rallija diena bija bagāta spriedzes pilniem momentiem, jo Latvijas čempionam nenācās viegli pierast pie izjūtām, atrodoties automašīnas labajā pusē un pašam nesēžot pie stūres.

Krievu pilots Artjoms Nazarovs un Neikšāns rallijā ieguva 16. vietu kopvērtējumā un piekto R4 klases ieskaitē.

Atklāsmju šajās divās dienās netrūka: “Sapratu, ka galvenais nav superprecīza stenogramma un mehāniska tās nolasīšana. Jāspēj panākt intuitīvu saskaņu ekipāžā. Nebiju domājis, ka stūrmanis tik ļoti var ietekmēt gan ātrumu, gan visu sacīkstes gaitu. Ātrumposmos mazliet pastrādājām arī pie braukšanas tehnikas, tāpēc Artjoms arī ir apmierināts. Tomēr stūrmaņa krēslā laikam tik drīz vis nesēdīšos.”