rallijs "Talsi 2011"

Tikai dažas nedēļas atlikušas līdz ralliju vasaras sezonas sākumam. Starts tiks dots rallijsprntā “Kalnamuiža” un pēc nedēļas startēs rallijs “Rally Talsi 2012”, kurš jau ceturto gadu tiek dēvēts arī par “Čempionu rallijs”. Rallija starts tiks dots sestdien 12. maijā 15:00 un noslēgsies svētdien 13. maija pēcpusdienā. Pagājušajā sezonā Talsos uzvarēja lietuvietis Vitauts Švedas, šogad viņam sīvu konkurenci sastādīs gan pašmāju, gan ārvalstu sportisti.

Šogad plānots, ka sacīkstēs piedalīsies ne tikai vairāki aktuālie čempioni no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Norvēģijas, bet virkne Baltijas un citu kaimiņvalstu spēcīgākie sportisti. Turpinot “Čempionu rallija” tradīcijas pašlaik rallijā ir apstiprinājuši dalību seši čempioni, no kuriem atpazīstamākais ir norvēģis Mads Ostbergs, kurš pagājušajā sezonā kļuva par čempionu Norvēģijas autorallijā. Protams, neiztiksim arī bez vietējiem čempioniem Anda Neikšāna, kurš uzvarēja Latvijas rallija čempionātā un Jāņa Vorobjova, kurš uzvarēja Igaunijas čempionātā autorallijā absolūtajā vērtējumā. Rallijā dalību arī apstiprinājis Igaunijas N4 klases čempions Kaspars Koitla, kā arī lietuvietis Vitauts Švedas un Krievijas rallija čempions Dmitrijs Tagirovs.
Kā ierasts, rallija ātrumposmu kopējā distance būs nedaudz virs 100km no kuriem teju 90% būs ātrumposmi ar grants segumu. Šogad ātrumposmu sarakstā organizatori plāno ieviest dažādus jaunumus un pārsteigumus, kas sacensības padarīs vēl aizraujošākas gan braucējiem, gan skatītājiem.
Talsi ir viena no skaistākajām Latvijas pilsētām kurā dzīvo 11000 iedzīvotāju. Talsos ir labi sakārtota tūrisma infrastruktūra, kas piedāvā gan naktsmītnes, gan citas izklaides. Talsinieki īpaši gatavojas “Rally Talsi 2012”, jo tad pilsētā gaidāms vislielākais apmeklētāju un tūristu pieplūdums. Kā ierasties rallija pirmās dienas noslēgumā notiks koncerts, šoreiz spēlēs Latvijas leģendārā grupa “Pērkons”.
Rallija norise:
Sestdiena:

14:00    Atklāšana

15:00    Rallija starts

22:30    Pirmā apļa rezultātu publicēšana

Svētdiena:

08:00   Otrā apļa starts

15:00   Rallija finišs

17:00  Apbalvošana