Ar Marka Vēbera uzvaru ir noslēgusies Lielbritānijas GP sacīkste Silverstonas trasē. “Red Bull” pilots sacīkstes izskaņā spēja apdzīt līderi Fernando Alonso un tādejādi izcīnīt otro uzvaru sezonā.

Pēc divām slapjā laika un haosa dienām Silverstonā svētdien bija sauss un lietus neiejaucās sacīkstes gaitā. Startā Alonso noturēja savu pirmo pozīciju, tomēr Vēbers bija tas, kas neļāva “Ferrari” pilotam atslābināties visu sacīkstes gaitu un galarezultātā 3 apļus pirms finiša austrālietis spēja trasē un cīņā tikt garām spānim, lai izcīnītu savu otro uzvaru sezonā.

“Fernando Alonso ātrums bija ļoti labs, tomēr mums izskaņā bija labāka stratēģija,” panākumu skaidroja Vēbers. “Mēs nepadevāmies ne mirkli un es turpināju braukt uz spēju robežām. Izskaņā Fernando stratēģija viņu nedaudz pievīla.”

Šī ir Vēbera otrā uzvara Silverstonas trasē pēdējos trijos gados. Tagad kopvērtējumā Vēbers ir pārliecinoši priekšā savam komandas biedram Sebastianam Fetelam, kurš finišēja trešais, un samazinājis arī Alonso pārsvaru kopvērtējuma vadībā. Šis panākums noteikti ļaus austrālietim būt lieliskās pozīcijās, lai pagarinātu savu līgumu ar “Red Bull” komandu arī uz nākamo sezonu.

Britu pilotiem šī nebija veiksmīga sacīkste Silverstonā: Luiss Hamiltons, kurš kopvērtējumā ieņem ceturto pozīciju, nespēja finišēt augstāk par astoto vetu, kamēr viņa komandas biedrs Džensona Batons no 16.pozīcijas startā finišā spēja ierindoties tikai 10.vietā.

Sacīkstes sākumā bija cerība uz goda pjedestāla atkal ieraudzīt arī Mihaelu Šūmaheru, kurš sāka no trešās pozīcijas un ilgu laiku to spēja noturēt, tomēr izskaņā “Mercedes” pilots atkrita uz 7.vietu.

Sacīkstes laikā notika arī incidents “Sauber” boksos, kad Kamui Kobajaši nespēja laikā apstāties pie saviem mehāniķiem un notrieca vienu no tiem, kuram bija nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Lielbritānijas GP rezultāti

V No Pilots Komanda Apļi Laiks Startā Punkti
1 2 Mark Webber Red Bull Racing-Renault 52 1:25:11.288 2 25
2 5 Fernando Alonso Ferrari 52 +3.0 s 1 18
3 1 Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 52 +4.8 s 4 15
4 6 Felipe Massa Ferrari 52 +9.5 s 5 12
5 9 Kimi Räikkönen Lotus-Renault 52 +10.3 s 6 10
6 10 Romain Grosjean Lotus-Renault 52 +17.1 s 9 8
7 7 Michael Schumacher Mercedes 52 +29.1 s 3 6
8 4 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 52 +36.4 s 8 4
9 19 Bruno Senna Williams-Renault 52 +43.3 s 13 2
10 3 Jenson Button McLaren-Mercedes 52 +44.4 s 16 1
11 14 Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 52 +45.3 s 17
12 12 Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 52 +47.8 s 14
13 16 Daniel Ricciardo STR-Ferrari 52 +51.2 s 12
14 17 Jean-Eric Vergne STR-Ferrari 52 +53.3 s 23
15 8 Nico Rosberg Mercedes 52 +57.3 s 11
16 18 Pastor Maldonado Williams-Renault 51 +1 aplis 7
17 20 Heikki Kovalainen Caterham-Renault 51 +1 aplis 19
18 24 Timo Glock Marussia-Cosworth 51 +1 aplis 20
19 25 Charles Pic Marussia-Cosworth 51 +1 aplis 24
20 22 Pedro de la Rosa HRT-Cosworth 50 +2 apļi 21
21 23 Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 50 +2 apļi 22
Ret 15 Sergio Perez Sauber-Ferrari 11 +41 apļi 15
Ret 11 Paul di Resta Force India-Mercedes 2 +50 apļi 10
DNS 21 Vitaly Petrov Caterham-Renault 0 dzinējs 18

1 KOMENTĀRS

  1. Lielisks sniegums no Wēbera un RedBull kā arī no abiem Ferrari pilotiem, Renault arī labi. Bet FIA steidzami vajag kautko darīt ar Maldonādo, tam puisim ar galvu kautkas nav kārtībā nu jau ilgāku laiku, viņš sāk kļūt pastiprināti bīstams. viņam vajadzētu ļoti skatīties pēdējo gadu video ar Alonso vs Wēbers un Wēbers vs Alonso – kā Viņi prot cienīt viens otru tajā pašā laikā izdarot elpu aizraujošas, fantastiskas apdzīšnas

  2. Vidēji interesanta gonka. Vēbers labi nobrauca, jo īpaši uzvarai palīdzēja veiksmīgāka stratēģija attiecībā pret Alonso. Vēbers šosezon 2x ir uz goda pjedestāla un abas reizes uz augstākā pakāpiena…neslikti :). Starp citu Kobajašī ir €25,000 liels sods, bet Maldonādo €10,000 un rājiens :D. Rājiena izteikšana ir palikusi populāra :D. Kas notiek ar Batonu. Pēdējās 6 gonkās – 7 punkti! Sezonu iesāka vareni, turpinājums – vājš. Alonso ir zvērs, visās 2012 sezonas gonkās salasīti punkti un godam nopelnīta 1.vieta kopvērtējumā. Stabilitāte.

  3. ar to Maldonādo sodīšanu jau sāk izskatīties pēc izsmiekla – VISUS citus noliek par daudzām starta vietām zemāk a šim tik 10kilo un pirksta pakratīšana. nez cik Maldonādo Seniors toreiz sableķoja FIA, kad vēl GP2 karjeras sākumā Pastors savārīto ziepju dēļ par mata tiesu izglābās no autosporta karjeras pāragrām beigām…

    • Spānijā viņa domāšanu nekas pārāk netraucēja dēļ labas starta pozīcijas, bet situācijās kad viņš nav vadībā, viņš IR PĀRĀK agresīvs – vinmēr cenšas visus aizšķūret, labi šoreiz, bet pagājšgonk ar Hamiltonu – tas bija diezgan nepārprotams taranējums, neliekas ka viņš daudz piedomā pie saviem manevriem diemžēl. par kaujas sparu piecinieks, par iznākumu… izņemot Spāniju daudz nav ko vērtēt, sorry

      • nu agresija ir tas, kādēļ viņš nonāk riskantās situācijās. man tas ne vienmēr patīk, jo viņš tomēr ir galvenais Williams punktu vācējs, bet pats par sevi tas nav arī nekas nosodāms, imo.
        šo situāciju bēdīgās beigas gan lielākoties ir vienkārši dēļ klūdām. nebija nekāda taranējuma ne pret Hamiltonu, ne tagad pret Perezu – pret Hami mēģināja stūrēt pāri apmalei, kas jau ir slikta ideja, tagad vienkārši izslīdēja aizmugure. ja pret Hamiltonu varēja atrast mierīgāku risinājumu, tad tagad nekādu nepareizu lēmumu neredzu, vienkārši, kā tas viņam atbildīgos brīžos gadās, kļūdījās.

      • varētu gandrīz vai piekrist morloka sacītajam, ja ne tā monako p3 šogad un tad vēl spa races epizode pret HAM pagājušajā gadā.. no Racing Incidenta abos gadījumos ne smakas, IMHO.

        Vien latinosa kaislā daba, testosteronam vētraini reaģējot ar adrenalīnu..

  4. forši, daudz cīņu, un pat ne DRS zonā 🙂 prieks par Vēberu – Silverstona viņam patīk. man, savukārt, patīk sacīkstes, kurās uzvaru izsķir apdzīšanas, līdz ar ko esmu priecīgs.

    Williams dabūja vairāk punktus kā galvenie konkurenti, un tas ir labi. bet nu tik maz. ar mašīnas ātrumu viņiem būtu jāskatās, vai var noķert Mercedes, bet tā vietā sanāk knapi mukt no FIFī… Senna atkal parāda, ka sacīkstēs nav zemē metams, tikai tās starta vietas tādas pašvakas.

  5. Diemžēl izskatās, ka manas prognozes sāk piepildīties… vadībā sāk nostiprināties uz doto brīdi labākais pilots – Alonso.
    Prieks par Vēberu – likās jau ka viņa labākā sezona ir garām, bet nu izskatās, ka pulveris vēl sauss. Zināmā mērā jau loģiski, jo šajā sezonā pieredze un galvenais stabilitāte spēlēs milzīgu lomu. Nu ko, turēšu īkšķus…
    Esmu nedaudz izbrīnīts par Fetelu. Kā var nobraukt visu sacīksti 3.vietā neviena neievērots? Likās ka trasē visi pārējie sacentās, apdzina, cinijās, a šis kaut kā vienkārši vizinājās.