Foto: Lotus/LAT

Kimi Raikonens ir atzinis, ka viņš nedrīkst atļauties zaudēt vairāk punktus attiecībā pret čempionāta līderi, ja vēlas saglabāt izredzes cīnīties par šī gada čempiona titulu.

“Lotus” pilots uz nākamo Grand Prix posmu Beļģijā dosies kā viens no favorītiem, jo trase ir piemērota “Lotus” formulai, bet pats Raikonens iepriekš šajā trasē ir izcīnījis četras uzvaras.

Somu pilots neizslēdz iespēju, ka viņš varētu pacīnīties par čempiona nosaukumu vēl šogad, tomēr atzīst, ka nedrīkst zaudēt vēl vairāk punktus līderim – šobrīd viņu no Fernando Alonso šķir 48 punkti.

“Es šobrīd esmu piektajā vietā čempionātā un mērķēju uz krietnu punktu guvumu atlikušajā sezonas daļā,” paziņoja Raikonens. “Galvenie konkurenti man ir priekšā un katra sacīkste būs ļoti svarīga.”

“Parasti es Beļģijā spēju uzrādīt labus rezultātus, taču visam, kas noticis iepriekš šogad nebūs nekādas nozīmes,” turpināja Raikonens. “Protams, būtu lieliski uzvarēt Spa arī piekto reizi – galu galā šogad man vēl nav izdevies uzvarēt.”

“Lotus” ambīcijas uz Beļģijas GP posmu apliecina arī fakts, ka vienība piektdienas treniņos neizmantos trešo pilotu Žeromu D’Ambrosio, kurš ir beļģis un kuram iepriekš bija plānots piedalīties sava māju posma brīvajos treniņos. Tomēr ņemot vērā, ka Spa trases garajās taisnēs “Lotus” cer uz savu jauno dubulto DRS sistēmu, tad abiem pamatsastāva pilotiem Romēnam Grožānam un Kimi Raikonenam pašiem vajadzēs visu trases laiku, lai pilnvērtīgi sagatavotos un izmantotu visas iespējas gūt pirmo uzvaru šajā sezonā.