Respektablais vācu žurnāls “Auto Motor und Sport” vēsta par briestošu skandālu Formula 1 čempionātā, šoreiz epicentrā esot “Red Bull” un “McLaren” komandām, kas pašlaik ieņem pirmās divas vietas Konstruktoru kausa kopvērtējumā.

Žurnāla ekspertu rīcībā esošā informācija liecina, ka “McLaren” vienības dizaineri ir izgudrojuši jauna veida priekšējo antispārnu, kas kustās ap horizontālo asi. Ideju pirmie esot nokopējuši “Red Bull” speciālisti, kā rezultātā jau aizvadītajā posmā šīs komandas mašīnas bija aprīkotas ar garāku mašīnas priekšgalu, ļaujot risinājumam darboties vēl agresīvāk.

“Auto Motor und Sport” ziņo, ka par aizdomām Starptautiskajai automobiļu federācijai (FIA) sūdzējusies “Ferrari” komanda (trešā vieta kopvērtējumā) un Suzukas trasē Japānā, kur šonedēļ tiks aizvadīs nākamais F1 posms, tikšot veikta pastiprināta izpēte, lai noskaidrotu patiesību.

Publikācijā izpētīts, ka jaunā risinājuma noslēpums ir papildus pilāri, kas ļauj antispārnam kustēties šķērsām asij.

“Laiku pa laikam komandu starpā rodas jautājumi un strīdi, jo dažiem liekas, ka citām komandām ir kāda kustīga detaļa vai tamlīdzīgi,” trešdien notikušās “Vodafone” telekonferences laikā spekulācijas noliedza “McLaren” vienības šefs Martins Vitmāršs. “Neparedzu, ka komandai radīsies kādas problēmas šajā sakarā un nedomāju, ka tādēļ mums tiks nodarīts kāds ļaunums.”

Kā zināms, kustīgas aerodinamiskās detaļas Formulā 1 ir aizliegtas.

1 KOMENTĀRS

  1. nu ljoti labi! jo lielaaks Maklaaren un Red Bull aatrums, jo lielaaks izredzes ka Princesiite atkal izshkjiroshajos posmos izlaidiis titulu no rokaam.

    par spiiti karsto difuzoru aizliegumam Fetelam ir atkal jaauzvar. tas buutu tikai godiigi.

      • sliktaaks jo 2007. gadaa vinjsh shnjuksteeja un birdinaaja asaru kaa apbizhota princese, jo Maklaaren komanda madaamai neveltiija vairaak fokussa kaa debitantam Hamiltonam. rezultaataa vienaads punktu skaits ar debitantu, kas prieksh 2kaarteeja chempiona nav labs raadiitaajs. tad vinjsh tecinjus aizlaviereeja atpakalj pie Bernij’ onkulja kas visu uzmaniibu veltii Princesiities iegribaam. veel vairaak- gaadiigais teevocis nokaartoja vieniigo Primadonas uzvaru 2008. gada Singapuuras saciikstee, kur vinja komandasbieds apzinaati avareeja shii ‘ceelaa’ meerkja labad.

        un galu galaa, kursh paarspeeja vinja rekordus kaa jaunaakais punktu, uzvaras un chempiona titula ieguveejs? tak jau ka Fetels.

        manupraat man veel ir pietiekoshi daudz argumenti nepatikai pret Alonso. visus tos neveelos te raxtiit un nav vajadziibas.

        galvenais lai sezonas beigaas pirxts ir gaisaa!!!