Foto: Lotus F1 Team

“Lotus” komandas boss Ēriks Buljē ir paziņojis, ka palīdzēs Kimi Raikonenam radīt psiholoģisko spiedienu uz Sebastianu Fetelu un tādejādi mēģināt vācieti ‘salauzt’.

Bahreinas GP posmā Fetels izcīnīja pārliecinošu uzvaru, kamēr Kimi Raikonens startēja no astotās vietas un finišēja otrais. Raikonena panākums ļāva Fetelam savu pārsvaru kopvērtējumā palielināt tikai līdz 10 punktiem. Buljē paziņoja, ka Raikonens turpinās ar stabilu sniegumu saglabāt spiedienu uz Fetelu un “Lotus” uzdevums ir nodrošināt formulu, kas ļauj cīnīties par uzvaru katrā posmā.

“Viņš (Raikonens) nenoliedzami spēs uzlikt psiholoģisko siedienu Fetelam,” nešaubījās Buljē. “Mēs dosim viņam visu, kas nepieciešams, lai to paveiktu. Zem spiediena Sebastians var ‘salūzt’, savukārt Kimi spēj būt ļoti stabils un neviens viņu nevar apturēt.”

Vienīgais jautājums paliek par “Lotus” formulas konkurētspēju. Taču Buljē bija pārliecināts, ka E21 modeļa potenciāls ir ļoti liels – turklāt gaidāmi kārtējie uzlabojumi.

“Man atkal ir jāsaka liels paldies puišiem Enstonas bāzē, jo viņi dara visu, lai mēs būtu konkurētspējīgi,” turpināja francūzis. “Esmu redzējis datus par aerodinamiskā tuneļa aprēķiniem attiecībā uz gaidāmajiem uzlabojumiem. Progress solās būt ļoti labs – mūs gaida interesants sezonas turpinājums.”

1 KOMENTĀRS

  1. Nu, ja F1 ir kāds kas var Fetelu “salauzt”, tad tas ir Kimi 🙂 Es domāju, ka tas arī var izdoties šogad, ja vien Ņūvijs nebūs sagatavojis uz Eiropu kārtējo brīnumu 😛

    p.s. Jāņem vērā, ka vismaz vienu uzvaru Fetels šogad zaudēs dēļ sadursmes ar Veberu 😀

  2. Šādus tekstus labāk nebīdīt – “Spēs uzlikt psiholoģisko spiedienu”, “Sebastjans var sabrukt” etc. Spriež pēc darbiem, nevis pēc vārdiem, tā kā mazāk runāt, bet vairāk izdarīt trasē. Personiski es domāju, ja nekas krasi nemainīsies, Fetels rullē uz kārtējo (jau 4!) titulu ar visu “psiholoģisko spiedienu un sabrukumu”. Diemžēl 🙁