[box title=”DeltaWing Coupe debitēs Ostinā” color=”#f00″]

Foto: DeltaWing Racing

Eksperimentālā prototipa “DeltaWing coupe” versija (attēlā) debitēs jau nākamajā mēnesī  “American Le Mans Series” čempionāta posmā Ostinā. Komandas īpašnieki “Don Panoz’s Elan Motorsports Technologies” plāno aizvadīt testus pirms kupejas versijas debijas, tomēr interesanti, ka augusta beigās plānotā ielu posmā Baltimorā “DeltaWing” nestartēs. Komandu pārstāv Endijs Meiriks un Katarīna Lege, kuri iepriekšējā ALMS posmā pirms nedēļas “Road America” posmā atradās starp līderiem un finišēja piektajā vietā, lai gan bija labas cerības uz goda pjedestālu – tikai dzelteno karogu periodi sacīkstes izskaņā izbojāja komandas stratēģiju.

[/box]

[box title=”Citroen gatavo WTCC ‘dream team’ ” color=”#f00″]

Foto: Citroen Racing

WTCC čempionāts nākamajā sezonā solās piesaistīt papildus uzmanību ar “Citroen” ‘sapņu komandas’ ienākšanu čempionātā. “Citroen” kopā ar Sebastjanu Lēbu čempionātā pieteikusi arī trīskārtējo WTCC čempionu Ivanu Milleru, kurš pirmo titulu izcīnīja ar “SEAT”, bet sekojošos divus ar “Chevrolet” automobīļiem. “”Citroen” savā sacīkšu vēsturē vienmēr ir centusies nolīgt labākos iespējamos pilotus, lai tas būtu WRC vai rallijreidi,” paziņoja kompānijas sporta direktors Īvs Matons. “Mums WTCC čempionātā ir ļoti ambiciozi mērķi.”

[/box]

[box title=”Kastronevess avarē Brazīlijā” color=”#f00″]

Foto: Duda Bairros

“IndyCar” čempionāta līderis Elio Kastronevess iepriekšējās nedēļas nogalē piedalījās kārtējā Brazīlijas salonauto čempionāta posmā un piedzīvoja smagu avāriju ar savu “Peugeot 408” automobīli. Ribeirao Preto ielu trasē trīskārtējais Indy500 uzvarētājs avarēja jau treniņu laikā un vēlāk viņa kājai bija jāuzliek trīs šuves. Kastronevess nolēma neturpināt dalību posmā, lai gan viņa “Mattheis Racing” komanda bija sagatavojusi jaunu mašīnu. Par laimi, Kastroneves dalība gaidāmajā “IndyCar” posmā Sonomā nav apdraudēta.

[/box]

1 KOMENTĀRS