Foto: Ferrari

Šonedēļ „Viasat” sporta kanāls „Viasat Sport Baltic” (VSB) piedāvā Pirmās Formulas Itālijas GP treniņbraucienu, kvalifikācijas un Grand Prix izcīņas tiešraides. Nenokavē Pirmo Formulu tikai VSB kanālā!

F1 komandas Itālijā ieradušās ar atrisinātu sezonas lielāko ne-sportisko intrigu. Vismaz tādu, kas neattiecas uz 2013.sezonas rezultātiem – kopā ar Sebastianu Fetelu Red Bull komandā nākamajā sezonā brauks Daniels Rikjardo. Līdz ar to vēl jāsagaida, kurā komandā 2014.gadā brauks Kimi Raikonens – paliks Lotus vai atgriezīsies Ferrari.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Sebastiana Fetela pārsvars pēc 11 posmiem kļuvis diezgan ievērojams – Fernando Alonso atpaliek par 46, Luiss Hamiltons par 58 un Kimi Raikonens par 63 punktiem. Protams, jau šobrīd matemātiski rēķināt brīdi, kad Fetels varētu tikt pie sava 4.titula ir par agru. Tomēr Red Bull galvenie konkurenti Ferrri un Mercedes uzskata, ka šobrīd ar Adriana Ņūveja formulas arī Moncā varētu būt konkurentiem neaizsniedzamas. Pāgājušais gads gads Moncā bija labvēlīgs Red Bull konkurentiem. Kvalifikācijā Fetels bija sestais, Vēbers tikai vienpadsmitais. Un kaut arī Alonso startēja aiz Fetela no desmitās vietas, sacīkstēs ātrāks bija Ferrari līderis. Savstarpējā cīņa beidzās ar sodu Fetelam par Alonso izstumšanu no trases, bet pašas sacīkstes tobrīd vēl divkārtējam pasaules čempionam beidzās ar sadegušu ģeneratoru 47.aplī. Vēl pēc 4 apļiem izstājās arī Vēbers, neveiksmīgi uzbraucot uz apmales, un pirmo reizi kopš 2010.gada Korejas GP Red Bull palika bez punktiem. Savukārt Fetels pēc Itālijas čempionāta kopvērtējumā noslīdēja uz 4.vietu, no Alonso atpaliekot 39 punktus. Toties turpmākajos četros posmos sekoja Fetela uzvaras Singapūrā, Japānā, Korejā un Indijā…

Mums atliek cerēt, ka Mercedes Beļģijas vājuma brīdis neatkārtosies arī Itālijā un Tifozi atbalsts liks pamosties arī Ferrari komandai

Aldis Putniņš, VSB komentētājs: “Pēc Sebastjana Fetela pārliecinošās uzvaras Spa trasē, kas nekad nav bijusi Red Bull teritorija, konkurenti nevar būt droši par atmaksu arī ātrajā Moncas trasē, kurā Adrians Ņūvejs un viņa komanda nevar izmantot savu stiprāko ieroci – piespiedējspēku. Kā izteicās Mercedes vadītājs Ross Brauns, tad šobrīd Red Bull ir spēcīgi visās trasēs un ja Fetels gūs uzvaru arī Moncā, tad bail iedomāties, kas notiks atlikušajos sezonas posmos, kur Red Bull tradicionāli ir bijuši spēcīgi. Intrigas vārdā mums atliek cerēt, ka Mercedes Beļģijas vājuma brīdis neatkārtosies arī Itālijā un Luiss Hamiltons varēs aizstāvēt savu sestdienas kvalifikācijā izcīnīto pozīciju. Tāpat jācer, ka māju posms un Tifozi atbalsts liks pamosties arī Ferrari komandai, kura kopš vasaras sākuma tehniskajā attīstībā mīņājas uz vietas, bet Formulā 1 tas nozīmē kāpties atpakaļ.”

Itālijas GP latviešu valodā komentēs VSB komentētāji Ģirts Timrots un Aldis Putniņš.

Itālijas Grand Prix kanālā VSB:

  • Piektdien, 6.septembrī, plkst. 11:00 F1 Itālijas GP 1.treniņbraucieni.
  • Sestdien, 7.septembrī, plkst. 11:55 F1 Itālijas GP 3.treniņbraucieni.
  • Sestdien, 7.septembrī, plkst. 14:55 F1 Itālijas GP kvalifikācija.
  • Svētdien, 8.septembrī, plkst. 14:50 F1 Itālijas GP.

“Viasat Sport Baltic” preses relīze