“Sauber” komanda ir oficiāli apstiprinājusi, ka otrs pilots nākamgad Šveices komandā būs Estebans Gutjeress, bet krievs Sergejs Sirotkins pildīs testu pilota pienākumus.

Nākamajā sezonā 22 gadus vecais Gutjeress turpinās startēt “Sauber” un viņa komandas biedrs būs no “Force India” atnākušais Adrians Zutils. Iepriekš mekskāņa izredzes palikt komandā nebija lielas, tomēr kustība pilotu tirgū (Serhio Peresa pievienošanās “Force India” un Pastora Maldonādo aiziešana uz “Lotus”) nospēlēja Gutjeresa labā. Turklāt savu lomu spēlēja arī Karlos Smils un viņa “Telmex” kompānija, ar kuru “Sauber” ir pagarinājusi līgumu.

Savukārt 18 gadus jaunais Sitorkins kļūs par komandas testu pilotu, kas viņam dos iespēju pilnvērtīgāk sagatavoties iespējamai debijai. Sākotnēji gan tika runāts par vietu pamatsastāvā, tomēr kopš tā laika samazinājās solītas Krievijas puses finansiālais atbalsts. Turklāt paralēli Sirotkinam nākamās sezonas laikā ir jāiegūst tiesības uz Superlicenci. Šobrīd plāns paredz, ka krievu pilots turpinās startus arī Formula Renault 3.5 sērijās.

1 KOMENTĀRS

    • nevajag te savu nezināšanu pūst. kļūdies abos punktos – pirmkārt, dizains kā reiz rādās, ka būs nesmuks, bet performances izmaiņas ir ļoti minimālas. Kad F1 mašīnas sāks braukt zem 300 km/h taisnēs tad runāsim par limitētu performanci. kamēr šie autiņi skrien virs 300 – runāšana par švaku performanci ir Balvu rajona pagalma stāsti 🙂 no offence

  1. Paturpinot te diskusiju par 300 km/h, jāņem vērā viens būtisks jautājums – kāda gan jēga no tā, ka F1 mašīnas tehniski spēj braukt ātrāk par trijiem simtiem? Diemžēl ir tikai dažas trases, kur 1.formula spēj vērā ņemami ieskrieties virs 300 km/h, un arī tad šis ātrums tiek attīstīts vien garās taisnēs uz pāris sekundēm. IndyCar ātrajos ovālos pilnīgi viss action notiek krietni virs 300. Un tieši šeit ir atšķirība, kādas emocijas raisa viena vai otra sacīkšu sērija. 1.formulā lēno līkumu izbraukšana uz 200 man bieži uzdzen snaudienu…

    • tupaa rinjkjoshana pa ovaalu ir garlaiciiba defoltaa. nopeerc kaamiiti un veero kaa tas skrien uz savu skrienamo ratu. tev patiks taads action!

      tieshaam. nesaprotu ko cilveeki saskata aizokeaana gonkaas. tur tak neko nevar saprast kursh vinee. visi brauc vienaa chupaa, kautkaadi n-tie restarti aiz pace car, un uzvareetaaju noskaidro peec visvairaak apljiem vadiibaa. aarpraac! vismaz kautkaa taa tas bija pirms 10 gadiem, kad pirmo un peedeejo reizi veeroju to tuftu.