Kimi Raikonens nav sajūsmā par darbu simulatorā, tomēr “Ferrari” plāno šajā jomā nopietni nodarbināt arī somu pilotu.

Raikonens ne reizi vien ir izteicies nievājoši par darbu sacīkšu simulatorā, tomēr “Ferrari” prezidents Luka di Montidzemolo uzsver, ka 2007.gada čempionam pēc atgriešanās Maranello komandā būs cītīgi jāstrādā arī virtuālajā vidē. Arī pats Montidzemolo nav sajūsmā par virtuālajiem simulācijas rīkiem un labprāt izmantotu reālas testu trases, tomēr esošie noteikumi to liedz darīt un tā rezultātā “Ferrari” ir ļoti nopietni investējuši savā jaunā sacīkšu simulatora izveidē.

“Kimi būs ļoti daudz darba jau no janvāra pirmajām dienām,” paziņoja Montidzemolo. “Viņam būs smagi jāstrādā tajā dīvainajā apratā, kas man ne pavisam nepatīk – simulatorā. Tas, protams, ir joks. Mums bija jāiegulda milzīga nauda šajā šausmīgajā, virtuālajā rīkā, tā vietā, lai mums būtu iespēja doties trasē Fiorāno vai Mudžello.”

Tostarp pirmie testi trasē notiks janvāra beigās Heresas trasē, kur pirmais ar jauno “Ferrari” modeli strādās tieši Kimi Raikonens, kamēr Fernando Alonso pievienošoties vēlāk. Pats Montidzemolo pieļauj iepsēju, ka divi pasaules čempioni varētu radīt problēmas komandai nākamajā sezonā, tomēr vienība ir gatava ar tām tikt galā.

“Salikt kopā Alonso un Raikonenu ir bīstams pasākums,” atzina “Ferrari” boss. “Taču Formulā 1 jebkas var būt potenciāli bīstams. Es domāju, ka Alonso zina – viņš brauc “Ferrari” nevis savā labā. Bet Raikonens zina, ka viņam ir sākusies karjeras otrā puse un šie divi gadi būs ļoti svarīgi viņam.”