Makss Čiltons paliks “Marussia” komandā arī 2014.gada sezonā un līdz ar to vienības pilotu sastāvs paliks nemainīgs.

Čiltons tika iekļauts arī FIA oficiālajā pilotu sarakstā uz 2014.gada sezonu, tomēr pie viņa uzvarda vēl nebija numurs, kādu brits ir izvēlējies un arī komanda oficiālu paziņojumu vēl nebija izplatījusi.

Tas tika izdarīts “Autosport International” šova laikā Birmingemā šodien.

“Pirmajā sezonā man bija iespēja ļoti daudz iemācīties,” skaidroja Čiltons, kurš pērn spēja finišēt visās 19 sezonas sacīkstēs. “Tomēr tikai otrajā sezonā es varu likt kopā visu savu pieredzi, zināšanas un sasniegt pilnu potenciālu. Tādu stratēģiju es vienmēr esmu izmantojis zemākajās klasēs un tāds mērķis man ir arī Formula 1 čempionātā.”

Līdz ar to “Marussia” pilotu sastāvs paliks nemainīgs, jo jau oktobrī bija apstiprināts otrs pilots Žils Bjanki, kas ir “Ferrari” jauno pilotu akadēmijas biedrs. Tostarp “Marussia” komanda 2014.gadā izmantos “Ferrari” dzinējus un reģenerācijas sistēmas.

“Ņemot vērā straujās izmaiņas noteikumos, pilotu stabilitāte ir ļoti svarīgs komponents,” paziņoja komandas boss Džons Būts. “Mūsu tehniķu komandai tas būs liels ieguvums, jo abi piloti no iepriekšējās sezonas turpinās darbu arī jaunajā. Turklāt Maksam bija ļoti laba debijas sezona un viņš uzstādīja jaunu debitanta rekordu, finišējot visās 19 sacīkstēs.”