F1LV Blogs

Rosbergs vaino Hamiltonu, bet saņem sodu

Par Austrijas GP pēdējā apļa sadursmi, kuras rezultātā Niko Rosbergs atkrita no pirmās uz ceturto vietu, vācietis saņēmis 10 sekunžu sodu, divus soda punktus, kā arī brīdinājumu par bīstamu iebraukšanu boksos ar priekšējā antispārna detaļām zem mašīnas. Rosberga pārsvars pār 5. vietā finišējušo Rikjardo bija pietiekams, lai saglabātu savu 4. pozīciju. Čempionāta līderis līdz šim ne reizi nebija saņēmis soda punktus.

Pats Rosbergs atzinis, ka viņam pēdējos apļos bijušas problēmas ar mašīnas bremzēm, bet vienalga jutis, ka izcīnīs uzvaru. “Es jutos pārliecināts, ka spēšu noturēt Luisu sev aizmugurē. Man bija laba pozīcija, es devos diezgan dziļi līkumā, bet tas ir atļauts, jo biju iekšmalā, tādēļ biju ļoti pārsteigts par Hamiltona manevru, kas izraisīja avāriju un sabojāja manu mašīnu.”

Sacīkšu uzvarētājs Hamiltons gan nepiekrīt komandas biedra viedoklim. “Niko kļūdījās pirmā līkuma izejā, uzbraucot uz apmales. Es centos izmantot izdevību, bet viņš mani bloķēja. Es atrados uz sacīkšu trajektorijas, bet viņš bija man nepārredzamajā pusē. Es izmantoju trases ārmalu līdz pat tās robežai, bet viņš vienalga ietriecās manī.”

Skarbs savos izteikumos bija komandas vadītājs Toto Volfs. “Neprātīga sadursme, kas neprasa komentārus. Niko bija problēmas ar bremzēm, tomēr redzēt avāriju bija ļoti nepatīkami. Abi braucēji varēja pat izstāties.” Tikmēr trīskārtējais F1 čempions Nikijs Lauda uzskata, ka avārijā vainojams Rosbergs, tomēr bremžu dēļ viņam nepieciešams vairāk laika, lai izanalizētu situāciju.

[socialpoll id=”2372046″]

Exit mobile version