Par Austrijas GP pēdējā apļa sadursmi, kuras rezultātā Niko Rosbergs atkrita no pirmās uz ceturto vietu, vācietis saņēmis 10 sekunžu sodu, divus soda punktus, kā arī brīdinājumu par bīstamu iebraukšanu boksos ar priekšējā antispārna detaļām zem mašīnas. Rosberga pārsvars pār 5. vietā finišējušo Rikjardo bija pietiekams, lai saglabātu savu 4. pozīciju. Čempionāta līderis līdz šim ne reizi nebija saņēmis soda punktus.

Pats Rosbergs atzinis, ka viņam pēdējos apļos bijušas problēmas ar mašīnas bremzēm, bet vienalga jutis, ka izcīnīs uzvaru. “Es jutos pārliecināts, ka spēšu noturēt Luisu sev aizmugurē. Man bija laba pozīcija, es devos diezgan dziļi līkumā, bet tas ir atļauts, jo biju iekšmalā, tādēļ biju ļoti pārsteigts par Hamiltona manevru, kas izraisīja avāriju un sabojāja manu mašīnu.”

Sacīkšu uzvarētājs Hamiltons gan nepiekrīt komandas biedra viedoklim. “Niko kļūdījās pirmā līkuma izejā, uzbraucot uz apmales. Es centos izmantot izdevību, bet viņš mani bloķēja. Es atrados uz sacīkšu trajektorijas, bet viņš bija man nepārredzamajā pusē. Es izmantoju trases ārmalu līdz pat tās robežai, bet viņš vienalga ietriecās manī.”

Skarbs savos izteikumos bija komandas vadītājs Toto Volfs. “Neprātīga sadursme, kas neprasa komentārus. Niko bija problēmas ar bremzēm, tomēr redzēt avāriju bija ļoti nepatīkami. Abi braucēji varēja pat izstāties.” Tikmēr trīskārtējais F1 čempions Nikijs Lauda uzskata, ka avārijā vainojams Rosbergs, tomēr bremžu dēļ viņam nepieciešams vairāk laika, lai izanalizētu situāciju.

[socialpoll id=”2372046″]

20 KOMENTĀRI

  1. Niko: “I had the inside position, a strong position, and went a bit deep into the corner, but that’s fine cause I dictate, but l was very surprised that Lewis turned in and that caused a collision.”
    Tiesnešu lēmumi mēdz būt nekonsekventi un reizēm tiesneši pēc laika atzīst savas kļūdas. Piem.: Derek Daly, who was part of the FIA-appointed stewards’ panel at Monza, says he now believes M. Schumacher should have been penalised for the blocking tactics he used trying to keep Lewis Hamilton at bay during 2011 Italian Grand Prix!
    Es saprotu Niko teikto, jo arī Šūmahers bieži izspieda konkurentus laukā no trases, bet sodu par to nesaņēma. Tāda nu ir tā F1.

    • Es zināmā mērā Tev varu piekrist, Edgar, bet man ir stingra nostāja, ka visa tā sodu sistēma ir maigi sakot iepuvusi jau savā saknē. Kā lai neatceras skandalozos notikumus 2006.g. Itālijas GP kvalenē, kad tika sodīts Alonso par it kā Massas bloķēšanu, vai vēl nožēlojamāks notikums 2008.g. Japānas GP sacenē, kad Massas – Burdē sadursmē tika sodīts Burdē! 😀 😀
      https://en.wikipedia.org/wiki/2008_Japanese_Grand_Prix
      Forty minutes after the race, Bourdais received a 25-second penalty from the stewards for his collision with Massa on lap 50.
      The penalty was largely criticized in the media. GrandPrix.com called the penalty “bizarre”, saying that Bourdais “could not just disappear”.
      James Allen of ITV said that in light of FIA race director Charlie Whiting’s announcement prior to the race, which indicated that cars exiting the pit-lane would have right of way, the penalty was “ridiculous”.
      Dzeguzītes dziesma “Mafija” ļoti iederētos fonā, palasot F1 sodu vēsturi. 😉

      • Sveicinot savu seno labvēli Normundu fon Austinu de Powersu, par sodiem es varu tikai vēl piebilst: Quod licet Iovi, non licet Bovi (Kas atļauts Jupiteram, nav atļauts vērsim)… Man jau sen jautājumu par godīgumu F1 naffff. 🙂

      • ….tieši tā Andi….ar šādiem piemēriem varētu sarakstīt pus grāmatu , bet nu….tas tā…

      • ..nezināju ka f1 tiesneši lasa f1 lv portālu Joren 😀 ….kūkas dēļ jebkādu kompetenci var ,,pārdot,, ….

  2. Pats amizantākais visā šajā farsā ir iemesls kāpēc notika Hamiltona izsvilpšana uz pjedestāla – Because the on-track commentary suggested Hamilton was at fault for the collision.
    http://www.skysports.com/f1/news/12433/10332641/lewis-hamilton-blames-nico-rosberg-for-austrian-gp-crash
    Ja notikumus trasē komentē tādi eksperti, kuru viedokļi ir tiešā pretstatā tiesnešu viedokļiem, tad varētu rasties jautājumi, bet no otras puses … tad taču nebūtu par ko regulāri uzjautrināties. 😀 😀

  3. Vucik 🙂 nomierinies tak 🙂 Man galīgi neinteresē,ko Tu te dzejo 🙂 Jau sen visiem te ir redzamas Tavas slimās smadzenes…žēl,ka māšelei arī iedzimta slimība…Tikai nevaru saprast,kas ir ar Rihardu…It kā Jūs nekas nesaista,bet nu mīl viņš Tevi bezbožana 🙂 Varbūt aiz žēluma….
    runājot par tēmu…būtu Tu mazliet gudrāks uz zinošāks diez vai jaukos nezinīšu sarunās 🙂 tas ir apmēram tas pats,kad students lien pie bērn dārzniekiem un gudro tēlo 😀

    • …te ir sabiedrisks portāls….un cilvēki , kas to apmeklē , veido savu redzējumu lasot informāciju…viņu redzējums aug tādā virzienā, cik patiesu vai nepatiesu informāciju viņš izlasa…. tāpēc tomēr ir diezgan būtiski , cik daudz sviesta vai cik daudz noderīgas informācijas ir sabiedriskā portālā pieejamas…ja kautko ne īpaši pārzini, tad tu panāc arī to, ka lasītāji var tavu informāciju uztvert kā patiesību , tādējādi veidojot savu redzējumu uz nepatiesiem dialogiem….tāpēc man nav slinkums padiskutēt un jaukties ,kā tu saki – nezinīšu sarunās, jo te tomēr nav bērnudārzs ar četrām sienām un jumtu….

      • ne reizi vēl neesmu uztvēris Tavu redzējumu kā patiesu…parasti Tu tikai savas minējumus te raksti no pirksta izzīstus bez jeb kāda pamatojuma 🙂 Jūs abi mīlulīši beidzot varētu apmainīties ar mob.nr. un slavēt tur viens otru 😀
        p.s Vucik…ja jau tik gudrs un viss zinošs esi,tad sūti savu CV uz F1.LV un cep augšā palagus…vismaz viens sekotajās Tev būs,nē divi 😀 Bet problēma ir tāda,ka Tevi neviens tur neņems,jo arī viņiem ir skaidrs,ka Tev sākumā vajadzētu izārstēties 🙂

  4. ….man nav iebildumu, kā Tu uztver manis teikto..tas mani neinteresē…tēmas – tas mani interesē….un tur man būs savs viedoklis , patīk tev tas vai nē…

    protams, ka mani tur neviens neņemtu – tur neder tādi kā es, kas neprot čakarēt cilvēkus 😀

      • ..žurnālistiem visā pasaulē (protams, ja tie nav dzeltenās preses vai feiku žurnālisti) – ir pieejama viena un tā pati informatīvā bāze , ko tie tālāk atspoguļo…. un nekad nav bijis un nebūs tā, ka sporta žurnālisti pludinās informāciju, kas dzimusi tikai viņu galvās….ar to nodarbojas tikai un vienīgi dzeltenā prese…a tā – kas pieejams kopējā ,,informatīvajā bāzē,, , to arī žurnālisti atspoguļo…. kāda informācija (politiski netīra vai godīga) oficiāli izplūst no ,,f1 preses gaiteņiem,, – tādu informāciju arī atspoguļo pārējie….citādi nemaz nevar….nesatraucies, te neviens smadzenes nečakarē – te atspoguļo oficiālo pamatinformāciju, lai kāda tā būtu… teātri var spēlēt tikai paši aktieri iekš f1 gaiteņiem, kuri ,,ražo,, to pamatinformāciju, kuru jau tālāk atspoguļo visā pasaulē….ja kāds gribēs kautko noslēpt – to izdarīs..ja kāds gribēs paspēlēt teātri – arī to izdarīs…oficiālā f1 prese atspoguļo notikumus ,lai kādi tie būtu, nevis izdomā kautko no savas galvas… f1 lv nav un nebūs dzeltenā prese nekad….