Divkārtējais DTM čempions Timo Šeiders ir parakstījis līgumu ar “MJP Racing Team Austria” komandu par pilnu sezonu Pasaules rallijkrosa čempionātā.

Šeiders izcīnīja DTM titulus “Audi” sastāvā 2008. un 2009.gadā, bet 2011.gada izskaņā viņš pameta vācu salonauto sērijas. Līdz šim vācietis Pasaules rallijkrosa čempionāta posmos ir piedalījies četras reizes un visas no tām pārstāvēja “Munnich Motorsport” komandu, kuru pērn bija pametis Reinis Nitišs, bet šogad viņš pievienosies Maksa Puhera vienībai, kuru pagājušā gadā vēl saucās “World RX Team Austria” un kuras sastāvā startēja Jānis Baumanis.

Makss Puhers un Timo Šeiders

Esmu sajūsmā par pievienošanos “MJP Racing Team Austria” un par to, ka man būs iespēja tikt pie pilnas sezonas 2017.gadā,” paziņoja Šeiders. “Mūsu sarunas aizsākās jau kādu laiku iepriekš, taču tagad esam nonākuši pie kopsaucēja un vienojušies par sadarbību. Manā skatījumā rallijkross reprezentē lielu kaislību pret motorusportu.”

Šeiders Pasaules čempionātā debitēja Baerselonas posmā 2015.gadā, kur “Munnich Motorsport” sastāvā startēja ar “Audi S3” supercar automašīnu, bet pērn sezonas izskaņā atgriezās komandā un aizstāja Reini Nitišu. Šeiders 2016.gadā ar “Seat Ibiza” piedalījās posmos Spānijā, Latvijā un Argentīnā, kur Rozario trasē izcīnīja savu labāko rezultātu – 4.vietu.

Savukārt “Team Austria” komanda pagājušā gadā guva vienu goda pjedestālu – Timurs Timerzjanovs to izcīnīja Barselonas trasē, bet šogad komanda startēs ar jaunajām “Ford Fiesta” Supercar automašīnām. Timo Šeidera pievienošanās komandai nozīmē, ka vismaz viens no pagājušā gada braucējiem – Timerzjanovs vai Baumanis šogad neturpinās startus Maksa Puhera komandā, kurā nesen testus aizvadīja arī bijušais LeMans 24 stundu sacīkstes uzvarētājs austrietis Alekss Vurcss.