Barselonas “Circuit de Catalunya” trasē šodien norisnājās FIA pasaules rallijkrosa čempionāta Barselonas RX posma pirmās kvalifikācijas izloze.

Jau pirmajā braucienā startēs Latvijas pārstāvis, un tas būs ar “EKS” komandas “Audi S1” braucošais Reinis Nitišs. Viņam pievienosies soms Niklass Gronholms, kā arī ar “Kia Rio” braucošs Ungārijas sportists “Čuču”.

Otrajā braucienā savu pirmo pilno rallijkrosa sezonu no pole iesāks bijušais DTM čempions Timo Šeiders (“MJP Racing Team Austria”), kamēr blakus viņam stāsies Gregors Demustīrs (“DA Racing”) un Reiņa Nitiša pārstāvētās “EKS” komandas braucējs Tomass Heikinens.

Trešo Q1 braucienu no pole position iesāks rallija leģenda Sebastians Lēbs (“Peugeot-Hansen”), kuram blakus stāsies Jāņa Baumaņa komandas biedrs Timurs Timerzjanovs, otrs “DA Racing” braucējs Žans Baptists Duborgs, kā arī pagājušā gada Vācijas RX uzvarētājs Kevins Ēriksons un viens Francijas autosportists.

Ceturtajā braucienā galvenais pretendents uz uzvaru būs pagājušās sezonas čempions Matiass Ekstrems. Kopā ar viņu uz starta izies Gerlēns Šišerī, Gajs Vilks, Timijs Hansens (“Peugeot-Hansen”) un Johans Kristofersens (“PSRX VW”).

Arī pēdējā Supercar klases Q1 braucienā būs vairāki skaļi vārdi. Uz pole Peters Solbergs, bet blakus viņam Kevins Hansens ar “Peugeot-Hansen” trešo mašīnu, Jānis Baumanis (“STARD”) un “Hoonigan Racing Division” braucēji Andreass Bakerūds un Kens Bloks.

Aldis Putniņš, kurš ir devies klātienē uz Barselonu, ziņo: “Izloze šogad tiek veikta pēc jauna formāta, kur dators pēc nejaušības principa izvēlas sastāvu un kārtību pirmajam kvalifikācijas braucienam. Diemžēl pagaidām piekliboja prezentācijas forma, jo katra brauciena sastāvs tika parādīs atsevišķā video failā no datora, līdz tehnika neizturēja spriezi preses konferences telpā un ‘uzkārās’.”