Pēc interesantas cīņas starp “Mercedes” un “Ferrari” komandu līderiem, uzvaru Spānijas GP izcīņā guva Luiss Hamiltons, kuram Fetels finišā zaudēja nedaudz virs 3 sekundēm. Trešais finišēja Daniels Rikardo no “Red Bull”.

Kārtējo lielisko rezultātu guva abi “Force India” piloti Serhio Peress un Estebans Okons, kas ierindojās ceturtajā un piektajā vietā.

Tostarp jau startā sadūrās abi somu piloti Kimi Raikonens un Valteri Botass, kā rezultātā Raikonens uztriecās Maksa Verstapena formulai un abi izstājās. Līdz finišam netika arī Botass, kuram sākās problēmas ar dzinēju.

Spānijas GP rezultāti

31 KOMENTĀRI

  1. Ļoti liels gandarījums par Luisa uzvaru ar par Ferrari lēnāko Mercedes formulu! Priekā par Luisa pole position, uzvaru un arī ātrāko apli gonkā tagad aizlaidīsim uz upi nodžumpīt.
    Vandorns laikam ir saskatījies kā M. Šūmahers taranēja Žaku Vilinēvu 1997.g. pēdējā posmā un D. Hilu 1994.g. pēdējā posmā, tāpēc nolēma šodien gonkā izmēģināt pret Massu kā šāds M. Šūmahera manevrs izdosies viņam pašam. Rezultāts – 3 starta vietu sods un vēl 2 soda punkti Vandornam. hehehe

  2. Bauda bija skatīties kā Vettels ar vājāko formulu cīnās ar MB! Kas par meistarīgu apdzīšanu,kas par startu…īsts čempions! MB rīkojās ļoti nožēlojami turot Botasu tikt ilgi trasē,lai šis tikai traucētu Vettelam atrauties no Luisitas…Alonso laikam tika atkal piesmiets un nežēlīgi,ja tas notiek dzimtenē 🙁 Nu ko….gaidam next race! P.S vēl manas samazgas varēs lasīt Apollo.lv un Delfi.lv…bet tur es ar svešiem nickiem,lai neatrauju pa gurķi!

  3. Fetels ar ātrāko formulu pieļāva kļūdu kvalenē kā rezultātā nespēja iegūt drošu pole position. Pēc tam, kad startā ar ātrāko formulu Fetels pārliecinoši apsteidza lēnajā Mercedes formulā braucošo Luisu, vācietis tomēr pamanījās sabojāt savas riepas un bija spiests iebraukt boksos daudz ātrāk nekā Luiss, bet kronis visam bija Fetela nespēja ar ātrāko formulu braucot tomēr noturēt aiz sevis braucošo Luisu, kurš veica meistarīgu apdzīšanu kā jau īsts čempions! Nu tā kaut kā, Joren “Rihard Mīļais” jeb vienkāršāk – svešas identitātes zagli!

  4. Aber man patika Alonso kunga cīņa….pašam ar sevi-rezultātā čika cienīgs iznākums…apdzīts par diviem apļiem un sacīkstē atlak zerro! 🙂
    Bet tas nekas,joprojām ir pietiekami daudz sacīkšu lai varētu izcīnīt šā gada čempiona titulu! Vamos,hehehehē!

    • Normund, ja tu būtu uzmanīgi vērojis gonku, tad zinātu, ka pa apli tika apdzīta pat 4.vietā finišējušais Force India pilots. 4.vieta par apli! 4.vieta…!!!
      P.s. Alonso šogad neiespringst uz F1, jo viņam ir citas izklaides prātā, piem. Indy500.
      P.p.s. Mani uzjautrina, ka tu, Normund, joprojām nespēj piedot spānim un tev skauž, ka Alonso pārspēja Šūmi 2005, 2006, 2010, 2011, 2012.g. sezonās.

  5. Botasam laikam karma nostrādāja ar to engine. 🙂 Pārāk daudz sliktu darbu šajā sacīkstē. Vispirms izsita KImi, kas līdz parāva Mad Max, un pēc tam uzņēmās nožēlojamu Sančo Pansas lomu 🙂 Pē – tas somiem nepietāv.

    • Čau, Māri! Es savukārt savā blociņā pretim Botasa uzvārdam ieliku treknu jo treknu plusiņu.
      P.s. Ja tu, Māri, būtu sekojis līdzi visiem vīkenda notikumiem, tad zinātu, ka Botasam šis bija vēl joprojām pirmais engine, kurš tika izmantots visās pirmajās četrās gonkās.
      P.p.s. Walterim ļoti piestāv “pakutināt nervus” Ferrari komandai! Tā turpināt, Walter!!!

    • Man laikam arī karma tuvojās,ja ne konkrēti man,tad manam olimpiskam aplim gan…sapī redzēju kā kāds kapotā cirvi iestādīja!!! Laikam būšu pelnījis dēļ savas lielās mutes!
      Kāds nezin,cik KASKO maksā???!

    • LĪdz šim kaut kā f1 bija redzēti tikai cienījami somu piloti, sodien bija somu pilota karikatūra :P. Ja šams tā turpinās tad, naksies tajā sarūsājušā spainī , kas mn hauzītē karājas, iemest kādu saplēstu kedu pāri 😛

      • Cien. Māra kungs, Jūs pārāk sakāpināti uztverat Ferrari neveiksmes Spānijas GP laikā. Neko sliktu taču Walters neizdarīja!
        Fetela nespēja apdzīt lēnāku formulu jau sen ir visiem labi zināma, tā kā nevajag, lūdzu, vainot Walteri tajā, ka Fetels ar ātrāko Ferrari ļoti kusli minstinājās aiz soma.
        Nu un startā ļoti viegla saskare Walterim ar Kimi formulu vispār nav apspriešanas vērta, ko apliecina arī tiesnešu lēmums – Waltera rīcība pret Kimi bija čikiniekā.
        Nu tā kaut kā, Māri. hehehe

      • Es kā lielākais pajolinš arī piekrītu Mudzelim,jo Tvaika brāļiem saskan bieži viedokļi! Vettelim jāpamācās no Luisitas kā bija jātiek garam Walčam bez cīņas!! A šis ņem un visai meistarīgi apdzen to!Bet tas Mudzelis laikam nepiečirija,ka tiesneši vēl izmeklē Waltera neveiklo gājienu! Kopumā kā startēja tā arī finišēja TOP2…Botasam karma piemeklēja par negodīgu rīcību!

      • Lielākais pajoliņš tu esi nevis tāpēc ka kādam piekrīti, bet tāpēc, ka tu izmanto zagtu identitāti, viltus “Rihards Mīļais”!

      • Jums gan profila bildē ir Jūsu ğīmeklis,bet man ir vienkārš latvisks uzvārdinš ar vācu izcelsmes vārdiņu!!!

      • Manā profila bildē ir mans F1 “dieveklis”, iespējams, arī piem. Vermina kaut kāds “dieveklis” ir viņa profilā, bet tev ir ne tikai zagta identitāte, bet nav pat profila bildes. Skumji!

      • ir viena lieta, kad pilots komandas apsvērumu dēl palaiž garām savu komandas biedru, to es sevišķi nenosodu. Bet ir pavisam cita lieta, kad tu principā pārstāj sacensties un pildi komandas uzdevumu kavēt pretiniekus, par labu citam. Vienreiz kavē citus. nākošreiz cel sienā….., par prieku komandas biedram. 😛 Sorry, bet šitādus es vairs principā necienu . 😀

      • Vermin, bet braukt Mercedesā cīnoties par uzvarām un pjedestāliem vai braukt ar Williams cīnoties ar Alonso, Vandornu un Palmeru, lai nepaliktu gonkā pēdējais… nu tur tomēr ir mazdrusciņ šķirba, ne? ?
        Es zinu, ko es izvēlētos Waltera vietā, turklāt ja vēl braucot ar Mersīti ir iespēja likt Fetelim spiegt nelabā balsī pa radio savai komandai. ?

      • Pakaļas slaucītāja loma ir un paliek pakaļas slaucītāja loma, who cares, kam tā pakaļa pieder – karaļnama pārstāvim vai pansionāta tantiņai 😛

      • Kā lūdzu, Māri? ?
        Man prieks, ka tu beidzot esi sapratis, ka lai noteiktu F1 pilota diženumu viņa uzvaru skaits nav svarīgs! ?
        Jo taču Rubensam Baričello uzvaru skaits ir 11 ? , bet ļoti daudziem pasaules čempioniem (!!!!!) (Jody Scheckter, James Hunt, Denny Hulme, John Surtees, Jochen Rindt, Giuseppe Farina, Keke Rosberg, Mike Hawthorn, Phil Hill) uzvaru ir mazāk! ?

  6. Nu talab jau izsenis bijs number1 & number2! Cik nu sāku F1 skatīt pa TV, tad minos tos laikus, kad šādi rīkojās sarkanajos staļļos. Ediju Irvains jau 2rā aplī zaudēja Miškam kādus trīs apļus, un turēja aiz sevis visas Mikas utt. Jā, uz intervijās sevi slavēja un izkaukulēja par best driver numer 1,5, tūdaļ aiz Miškas. Tas pats ar Bariku un Māsu.