Abi latviešu sportisti Jānis Baumanis un Reinis Nitišs svētdien neiekļuva World RX of Belgium posma pusfinālā, tomēr abiem izdevās Mitē trasē nopelnīt vismaz kādu Pasaules čempionāta ieskaites punktu. Kamēr Reinis finišēja pirmais aiz svītras un 13.pozīcijā un tika pie 4 ieskaites puntkiem Beļģijā, Jānis Baumanis pēc četrām kvalifikācijām palika 16.pozīcijā un no Mitē trases aizveda tikai vienu punktu.

Renis Nitišs: Izškirošo braucienu veicu piesardzīgi…

“Jau vakar viss gāja kā pa kalniem, un šodien šis iesāktais maršruts arī turpinājās. Pirmajā braucienā viss ritēja pēc plāna līdz brīdim, kad trešajā aplī, neveiksmīgas sakritības rezultātā, pēc tramplīna pārsitu auto riepu. Zināju, ka iekļūšana pusfinālā nu būs atkarīga no viena – pēdējā brauciena,” iesāk Reinis Nitišs. “Izšķirošo braucienu veicu piesardzīgi, lai nepieļautu kļūdu un izvairītos no defekta rašanās. Brauciena laikā pieturējos pie izvēlētās stratēģijas, tomēr finišā izrādījās, ka tā nebija pareiza – ātrums trasē nebija pietiekams, un ar uzrādīto rezultātu nespēju kvalificēties pusfinālam! Beļģija nebija mums veiksmīgākā trase; gan es, gan komandas biedri nedēļas nogales gaitā nespējām pierādīt savu potenciālu. Šī nedēļas nogale vēlreiz uzsvēra, ka arī pasaules čempioniem ir smagi jāstrādā, lai nosargātu savu vietu kopvērtējuma tabulas pirmajā rindiņā. Tagad mums ir dota nedēļa brīva, lai kaut nedaudz atvilktu elpu un sagatavotos Lielbritānijas posmam, kura laikā tiks svinēta rallijkrosa 50. dzimšanas diena!”

Jānis Baumanis: Veiksme nebija ar mums…

Ļoti sliktas sacensības. Veiksme nebija ar mums. Protams, rezultāts nav tāds, kādu vēlējāmies, bet nedrīkstam aizmirst to, ka šī komanda ir uzbūvēta no nulles. Inženieri gan bija strādājuši rallijkrosā, tomēr viens gads izlaists un tas daudz ko ietekmē, jo čempionāts arvien spēcīgāks un spēcīgāks aug ne pa gadiem, bet gan dienām. Prieks, ka komandas biedram rezultāts ir krietni labāks, bet lielu lomu spēlē arī veiksmes faktors. Līdzīgi bija arī pagājušajā gadā, taču tad pienāk tāds brīdis, kad viss sagriežas kājām gaisā. Nav viegli, taču jābūt pozitīviem un jāgatavojas nākamajām sacensībām,” pēc Beļģijas posma sacīja Jānis Baumanis.

Uz starta Beļģijā četri latvieši

Bez Jāņa un Reiņa Beļģijā startēja vēl divi latvieši – Artis Baumanis ar Juri Spīķi Eiropas čempionāta Super 1600 klases ieskaitē. Jāņa brālis Artis jau sestdien ar uzvaru kvalifikācijās bija nodrošinājis sev vietu pusfinālā. Pēc uzvaras savā braucienā Artis droši iesoļoja fināla sacensībās, kur pēc vairākiem līdera pozīcijā nobrauktiem apļiem džokera pagriezienā pieļāva kļūdu un viņa auto apmeta kūleni. Sacensības tā rezultātā tika apturētas un braucēju izcīnītās vietas sadalītas atbilstoši tā brīža pozīcijām.

Finālā sanāca labs starts, biju līderis. Taču tad starta taisnes galā ieraudzīju Ulriku Linnemannu, kura auto lēnām ripoja un pēdējā brīdī it kā pagriezās manas trajektorijas virzienā. Tajā brīdī uz mirkli pazaudēju koncentrēšanos, mazliet par vēlu nobremzēju un ar šļūcošiem riteņiem nespēju izbraukt pagriezienu. Trāpīju pa riepām un tas mani visticamāk izsita no ritma. Brīdī, kad saņēmu komandu braukt džokerī, pārdomāju, kas bija noticis iepriekš, zaudēju koncentrēšanos un tas man maksāja apvelšanos uz jumta. Neko nevar darīt. Ātrums ir labs, tikai jāprot viņu savaldīt. Tagad jācenšas aizmirst fināla notikumi. Nākamais čempionāta posms ir tālu, tā ka līdz tam ir laiks noskaņoties jaunām cīņām,” – tā Artis Baumanis.

Jāpiebilst, ka otrs latviešu Super 1600 klases braucējs Juris Spīķis arī izcīnīja tiesības startēt Beļģijas posma pusfinālā, taču brauciena laikā tika diskvalificēts. Otrs latvietis pasaules čempionāta ieskaitē, Reinis Nitišs, tikmēr kvalifikācijas sesiju noslēdza 13.vietā un arīdzan pusfinālam nekvalificējās.

Čempionāta kopvērtējumā Jānis Baumanis šobrīd ieņem 14.vietu, bet Reinis Nitišs ir desmitais. Artis Baumanis Eiropas čempionātā savukārt ir ceturtais, turklāt tikai par 1 punktu atpaliek no otrās pozīcijas un sešiem punktiem no pirmās.