Norvēģijas Hellas trasē noslēdzies sestais šī gada Pasaules rallijkrosa čempionāta posms, kurā uzvaru izcīnīja zviedrs Johans Kristofersons, tādejādi palielinot savu pārsvaru čempionāta kopvērtējuma vadībā. Tostarp Reinis Nitišs iekļuva pusfinālā, bet Jānis Baumanis pēc stabila snieguma tomēr nespēja pakāpties augstāk par 14.vietu.

Pēc kvalifikācijas kārtām Reinis Nitišs ierindojās 8.vietā, bet Jānim Baumanim Norvēģijas posms noslēdzās ar 14.vietu un 3 ieskaites punktiem.

Otrajā pusfinālā kopā ar Reini startēja arī pārējie EKS komandas biedri Matiass Ekstroms un Tomass Heikinens, tomēr finālā iekļuva tikai Ekstroms. Reinims sacīkste noslēdzās ar sīvu cīņu pret Kenu Bloku, kurš vairrākārt visai agresīvi izstūma latvieti no trases. Tā rezultātā  Reinis finišēja sestais, bet kopā šajā posmā izcīnīja 10 čempionāta punktus.

Mattias Ekström (Audi S1 EKS RX quattro #1), Ken Block (USA) Ford Focus RS (RX Supercar), Johan Kristoffersson (S) Volkswagen Polo GTI Supercar 2017, Toomas Heikkinen (Audi S1 EKS RX quattro #57), Reinis Nitišs (Audi S1 EKS RX quattro #15), Timmy Hansen (S), Peugeot 208 WRX Supercar

Finālā neveiksmīga stratēģija bija arī Ekstromam un viņš nespēja kāpt uz goda pjedestāla, kamēr uzvaru izcīnīja Kristofersons, pārspējot pērnā gada uzvarētāju Andreasu Bakerūdu un “Peugeot Hansen” komandas braucēju Sebastianu Lēbu.

Kopvērtējumā Kristofersonam ir 151 punkts, Ekstoms atpaliek par 8 punktiem, bet trešais ir Peters Solbergs, kurš pusfinālā kārtējo reizi sastapās ar Bakerūdu un zaudēja cerības iekļūt fināla braucienā. Reinis Nitišs ar 48 punktiem tagad daļa 11.vietu, bet Jānis Baumanis ar 30 punktiem atrodas 14.pozīcijā.

Pusfinālu rezultāti (PDF)

Fināla rezultāti