Divkārtējais DTM sēriju čempions Timo Šeiders ir apstiprinājis, ka aizvada sarunas ar “BMW” kompāniju par tās pievienošanos FIA pasaules rallijkrosa čempionātam.

Šeideram nodeg mašīna pirmajā Latvijas RX kvalifikācijā, foto: Edgars Beļakovs
Šeideram nodeg mašīna Latvijas RX, foto: Edgars Beļakovs

Pēc aiziešanas no DTM 2016. gada beigās, Šeiders šosezon aizvadīja pilnu World RX sezonu, startējot “MJP Racing Team Austria” sastāvā. Pirmajā sezonas posmā Barselonā vācietim pat izdevās iekļūt pirmajā trijniekā.

Kad Šeideram tika jautāts par viņa sarunām ar “BMW”, sportists sarunā ar Motorsport.com stāsta: “Pagaidām nevaru atklāt neko vairāk, bet varu pateikt, ka esam nopietnās sarunās.”

Šeiders arī apstiprināja, ka nākamsezon turpinās startēt pasaules čempionātā rallijkrosā, kas nozīmē, ka varēsim viņu redzēt arī Latvijas posmā Biķernieku trasē, tomēr viņš vēl nav paziņojis komandu kurā startēs: “Redzēsim. Es ceru, ka tas notiks jau nākamgad, pagaidām izskatās labi priekš 2018. gada, bet es arī startēšu ar “BMW” kādā citā čempionātā, tā ka nākamgad man būs dubulta programma. Tas ir mūsu mērķis. Izskatās labi, bet vēl jāpagaida pāris nedēļas, un tad mums vajadzētu zināt.”

Aizejot no DTM Šeiders pārtrauca 10 gadu sadarbību ar “Audi”, vēlāk uzsākot sadarbību ar “BMW”, šosezon startējot arī Nirburgringas 24 stundu sacīkstē.

2008. un 2009. gada DTM čempions arī atklāj, ka daudzi ražotāji ir ieinteresēti potenciālajā elektrisko RX mašīnu klasē, kas varētu tikt ieviesta jau 2020. gadā. Viņš uzsver, ka redzot ražotāju interesi par Formula E čempionātu, arī World RX čempionātā elektriskā kalse varētu būt laba tā attīstībai un ražotāju piesaistei.

Līdz šim vienīgā reize, kad “BMW” startēja jaudīgākajā Supercar klasē bija 2015. un 2016. gadā, kad “JRM Racing” komanda izmantoja “Mini” RX Supercar mašīnas. Kā zināms, “Mini” atrodas “BMW” pakļautībā.