Pagājušosezon F1 čempionātā debitējušais kanādietis Lenss Strols atzinis, ka pieredzējušā komandas biedra Felipes Masas aiziešana no čempionāta nesagādās problēmas, jo Masa neesot sniedzis Strolam nekādus padomus gada laikā, ko abi pavadīja “Williams” sastāvā.

Neuzskatu, ka saņēmu jebkādu padomu no viņa visa gada garumā. Viņš nebija atšķirīgs komandas biedrs no citiem. Felipe centās braukt, cik vien ātri iespējams. Es darīju to pašu. Tas arī viss. Nekā kopīga mums vairs nebija,” atklāj Strols, neraugoties uz to, ka Masa sezonas laikā norādīja, ka viņu sadarbība atgādina laikus, kad Mihaels Šūmahers “Ferrari” sastāvā apmācīja tobrīd vēl jauno Masu.

Nezinu, kādēļ cilvēki domā, ka viņš pildīja mana trenera vai padomnieka lomu. Katrs darījām savu darbu, un tas, kurš finišēja augstāk, paveica labāku darbu. Mana pieeja nemainas neatkarīgi no tā, vai komandas biedram ir 15 gadu pieredze, vai tikai viens gads pie F1 stūres,” turpina Strols, kurš šosezon brauks kopā ar debitantu Sergeju Sirotkinu.

Strols arī neslēpj savu viedokli attiecībā uz plašu ažiotāžu guvušā Roberta Kubicas centieniem atgriezties F1 apritē: “Viņš mums varētu vērtīgi palīdzēt. Felipe bija lielisks, palīdzot komandai aprast ar izmaiņām tehniskajos noteikumos, tomēr arī Roberts lieliski izprot mašīnas vājos punktus, un spēj sniegt vērtīgu par “Renault” formulas uzvedību no testiem Ungārijā. Ceru, ka varēsim viņu arvien regulārāk iesaistīt komandas darbībās, lai pēc iespējas biežāk finišētu augstās pozīcijās.