Ar Daniela Rikardo ātrāko apļa laiku noslēdzās Bahreinas GP izcīņas pirmie brīvie treniņi. Tostarp Rikardo komandas biedrs Makss Vestapens palika pēdējā pozīcijā, jo lidojošo apli tehnisku problēmu dēļ neuzrādīja.

Verstapens bija spiests jau sesijas sākumā apstāties trases malā īsi pirms boksu celiņa un vēlāk ar paša spēkiem un tiešnešu palīdzību iestumt “Red Bull” formulu atpakaļ boksos, jo atklājās problēma ar jaudas agregātu, konkrēti turbo sistēmu.

Trases temperatūra Bahreinā sasniedza 40°C un līdz ar to apļa laiku ļoti strauji uzlabojās treniņu sesijas laikā. Aiz Rikardo ātrāko apļa laiku tabulā palika Valteri Botass, kuram sekoja abi “Ferrari” piloti. Tostarp Luiss Hamiltons savam komandas biedram zaudēja gandrīz sekundi – brits nespēja veikt ‘tīru’ apli ar mīkstākā sastāva riepām.

Ātri atkal bija arī “Haas” komandas piloti – Romens Grožāns uzrādīja sesto laiku, bet Magnusens palika devītais, kamēr par nelielu pārsteigumu parūpējās Pjērs Gazlī, kurš ar “Toro Rosso Honda” formulu uzrādīja septīto apļa laiku.

Bahreinas GP – 1.treniņi