Bijušais Formula 1 čempions Džensons Batons savai panākumu kolekcijai šodien pievienojis Japānā notiekošā salonautomobiļu čempionāta Super GT titulu.

Džensons Batons lielāko daļu karjeras pavadīja mašīnās ar “Honda” dzinēju. Tieši šī japāņu koncerna sastāvā Batons kopā ar Naoki Jamamoto sezonas noslēdzošajā posmā Motegi trasē izcīnīja trešo vietu. Finišs tieši priekšā galvenajiem konkurentiem Rio Hirakavam un Nikam Kasidijam no “Lexus” ļāva Batona pārstāvētajai ekipāžai triumfēt čempionāta kopvērtējumā.

Par sacensību uzvarētājiem kļuva cita “Honda” ekipāža ar Tomoki Nojiri un Takuju Izavu, kļūstot par vienīgajiem, kas sezonas laikā izcīnīja vairāk kā vienu uzvaru. Batona vienīgais triumfs pienāca Sugo trasē 6. no 8 posmiem.

Batons kļuva par pirmo braucēju, kurš debijas sezonā izcīna Super GT čempiona titulu kopš 2005. gada, kad to paveica Toranosuke Takagi. Tikmēr viņa komandas biedrs Naoki Jamamoto oktobrī nodrošināja sev Super Formula (agrāk Formula Nippon) titulu.

Super GT čempionātā bez Batona startē vēl vairāki starptautiskus panākumus guvuši braucēji kā Heiki Kovalainens, Fēlikss Rozenkvists, Kazuki Nakadžima un Kamui Kobajaši.

Sacīkstes bija ļoti smagas. Tās nekad nav vieglas, kas padarīja šo panākumu īpašu. Šis ir viens no grūtākajiem čempionātiem pasaulē. To saka cilvēks, kas ilgus gadus pavadījis F1. Mazliet jutos kā viesis, jo komanda šeit cīnās tik ilgi. Nespēju būt vēl laimīgāks. Nācās krietni papūlēties, jo savu pēdējo titulu izcīnīju pirms deviņiem gadiem. Šis triumfs man ir tikpat nozīmīgs kā iepriekšējais,” stāsta Batons, kurš 2009. gadā F1 titulu izcīnīja “Brawn” komandas sastāvā.

Pilnus sacensību rezultātus meklē ŠEIT.