Sezonas pēdējā posma kvalifikāciju Jasmarīnas trasē, Abu Dabi, ar izcīnītu pirmo starta vietu, noslēdzis pasaules čempions Luiss Hamiltons, bet otro vietu ieņēma otrs “Mercedes” pilots Valteri Botass.

Pirmajā kvalifikācijā ātrākais bija “Ferrari” pilots Sebastians Fetels, bet cieši aizmugurē sekoja Botass un Hamiltons. Tikmēr aiz strīpas iekļūšanai nākamajā kārtā palika “Toro Rosso” piloti Brendons Hārtlijs un Pjērs Gazlī, “McLaren” braucējs Stofels Vandūrns, kā arī abi “Williams” pārstāvji Sergejs Sirotkins un Lenss Strols.

Otrajā kvalifikācijas kārtā labāko laiku uzrādīja Hamiltons, bet izšķirošajā kārtā neiekļuva Karloss Saincs (“Renault”), “Sauber” pilots Markuss Ēriksons, “Haas” braucējs Kevins Magnusens, “Force India” pārstāvis Serhio Peress un savu pēdējo F1 sacīksti karjerā aizvadošais Fernando Alonso (“McLaren”).

Pēdējās 12 minūtēs jau pēc pirmā mēģinājuma ātrākais bija Hamiltons. Arī otrajā mēģinājumā viņš vēlreiz uzlaboja savu rezultātu, kamēr pārējie konkurenti britu sportistu nespēja pārspēt. Otro rezultātu uzrādīja Hamiltona komandas biedrs Botass, savā pēdējā aplī pārspējot Fetelu, kurš kvalifikācijas noslēgumā palika trešais. Botass un Fetels Hamiltonam zaudēja attiecīgi 0,162 un 0,331 sekundi. Otrajā starta rindā rīt stāvēs abi “Ferrari” braucēji, jo Kimi Raikonens savu pēdējo kvalifikāciju “Ferrari” sastāvā noslēdza 4. vietā, no labākā rezultāta atpaliekot vairāk par pussekundi. No trešās rindas rīt sacīksti uzsāks abi “Red Bull” piloti Daniels Rikardo un Makss Verstapens, kurš neizmantoja savu pēdējo iespēju kļūt par jaunāko pole position ieguvēju vēsturē.

Sacīkstes starts rīt gaidāms plkst. 15.10 pēc Latvijas laika.

Abu Dabi GP – kvalifikācija