Formula 1 pieredzējušākais braucējs Kimi Raikonens atzinis, ka jūtas ļoti relaksēti “Alfa Romeo” komandas sastāvā un tajā neizjūt tādu spriezi un politiskās spēles, ar kādām nācās saskarties, startējot “Ferrari” sastāvā.

39 gadus vecais Raikonens pagājušās sezonas izskaņā pameta savu ilggadējo darba vietu “Ferrari”, lai atgrieztos “Sauber” komandā, kur 2001. gadā iesāka savu F1 karjeru. Ziemā komandas investori “Alfa Romeo” nolēma mainīt tās nosaukumu, atgriežot čempionātā leģendāro itāļu zīmolu.

Jautāts par pirmajām sajūtām komandā, Raikonens noteic: “Katrā komandā ir savi pienākumi un termiņi. Citās komandās jāstrādā vairāk, citās mazāk; citās politikai ir liela nozīme, citās tās vispār nav. Visi cenšas sasniegt vienu un to pašu rezultātu, tomēr ceļš uz to nav vienāds. Dažkārt iemītās takas atšķiras. Šeit ir daudz atbrīvotāka atmosfēra, viss akcents tiek likts uz sacīkstēm, nevis politiku. Manuprāt, tā ir vieglāk visiem.

Komandas vadītājs Frederiks Vasūrs, slēdzot līgumu ar Raikonenu, tieši norādīja, ka viņš ir kārtīgs ‘braucējs’. Savu reputāciju soms ir attaisnojis, jo Vasūrs piebilst, ka visa Kimi enerģija tiek ieguldīta, lai trasē tiktu demonstrēts pēc iespējas labāks sniegums.

“Alfa Romeo” virknējumā kopā ar pieredzējušo Raikonenu šoreiz izraudzīts jaunais itālis Antonio Džiovinaci, kurš Formula 1 čempionātā aizvadījis tikai divas sacīkstes. ‘Ledusvīrs’ gan neuzskata sevi par komandas pirmo numuru.

Komandā vairākiem cilvēkiem ir izšķirošās lomas. Nav neviena, kurš būtu pārāks pār visiem. Ir tik daudz svarīgu elementu. Taisnība, ka esmu pieredzējušākais braucējs, tomēr no mums abiem tiek prasīts viens un tas pats – parādīt labāko sniegumu.