“Ferrari” komandas vadītājs Matia Binotto norādījis, ka lēmums paziņot Šarlam Leklerkam, ka viņam jāatdod pozīcija komandas biedram Sebastianam Fetelam, neesot saistīts ar braucēju statusu komandā, bet gan pieņemts tādēļ, lai neaizkavētu abas sarkani krāsotās formulas.

Šarlam Leklerkam startā izdevās apsteigt Fetelu, taču 11. aplī viņam tika paziņots, lai abi braucēji samainās pozīcijām. Monegasks negribīgi izpildīja norādījumus, taču Fetels nespēja noķert 2. vietā esošo Botasu. Tikmēr pats Leklerks pēc atšķirīgas pitstopu stratēģijas nonāca vēl aiz “Red Bull” braucēja Maksa Verstapena.

Saprotu, kā Šarls jūtas. Žēl, ka tā sanāca, tomēr tobrīd “Mercedes” braucēji bija mazliet ātrāki. Mēs centāmies dot izdevību Sebastianam, lai redzētu, vai viņš spēs noturēt tempu, kas tobrīd bija nozīmīgi. Tas nav saistīts ar priekšrocību sniegšanu vienam vai otram braucējam, bet gan ar komandas centieniem izmēģināt visu iespējamo. Tas bija svarīgs brīdis sacīkšu attīstībai,” norāda Binotto.

Vaicāts par to, vai pozīciju maiņa nav vainojama pie tā, ka Leklerks zaudēja arī Verstapenam, Binotto atbild: “Ar ātrāku pitstopu viņš jebkurā gadījumā tiktu priekšā vienam braucējam, lai kurš tas būtu. No komandas skatu punkta tas neko nemainītu. Tieši tādēļ mēģinājām, visu kas bija mūsu spēkos. Šarls ir pamatoti apbēdināts. Mums tas jāpieņem. Žēl ka tā, taču nākamreiz varbūt norādījumi būs vērsti viņam par labu.

Pats Leklerks pēc finiša komentējis savu braucienu: “Ja atskatās uz manām sacīkstēm, protams, pitstopus vajadzēja veikt agrāk. No komandas perspektīvām tika pieņemta pareizā taktika, aizkavējot “Mercedes” mašīnu, kas ļāva Sebam pietuvoties. Mērķi sasniegt neizdevās, taču vismaz centāmies.”

Vaicāts par pozīciju maiņu ar Fetelu, Šarls norādīja, ka nevēlās izteikt muļķīgus komentārus pirms nav izpētījis situāciju ar komandu un iepazinies ar abu mašīnu telemetrijas datiem. Leklerks atzīst, ka šī nav bijusi veiksmīgākā nedēļas nogale un ir apmierināts tikai ar savu kvalifikācijas apli, tomēr tas viss jau esot vēsture un nu viņam jāgatavojas nākamajam posmam Baku ielās.