“Mercedes” F1 komandas vadītājs Toto Volfs jau 2021. gadā varētu kļūst par visa Formula 1 čempionāta saimnieku, “Liberty Media” vadītāja amatā nomainot Čeisu Keriju.

Toto Volfa līgums ar “Mercedes” beidzas 2020. gada sezonas izskaņā. Neraugoties uz satriecošajiem komandas rezultātiem, nav zināms, vai abu pušu sadarbība tiks pagarināta.

Pēc “RaceFans.net” rīcībā esošās informācijas tiek ziņots, ka Volfa rīcībā šobrīd ir 30 % komandas akciju, 10% pieder Nikijam Laudam, bet atlikušie 60 % “Mercedes” īpašniekiem “Daimler”. pastāv iespēja, ka šie trūkstošie 40 % varētu tikt pārpirkti, turklāt vienību gaida pārmaiņas, jo jau šī mēneša beigās “Mercedes” vadītāja amatu, visticamāk, pametīs Dīters Zēče.

par Zēčes aizstājēju kļūs Ola Kalleniuss, kurš šobrīd ieņem “Mercedes” izpētes un attīstības daļas vadītāja amatu. Tieši viņa pūliņi vainagojās ar elektrotehnoloģiju “EQ” zīmola izveidi un “Mercedes” pievienošanos elektroautomašīnu Formula E čempionātam. Vairākkārt izskanējusi informācija, ka Kaleniusa un Volfa attiecībās ir jūtams saspīlējums un austrietim varētu nākties pamest komandu.

No neoficiāliem avotiem tiek ziņots, ka “Liberty Media” vadītājs Čeiss Kerijs 2020. gada izskaņā pametīs savu amatu, tomēr saglabās savu vietu uzņēmuma valdē. Šāda notikumu attīstība varētu pavērt durvis Toto Volfam, kura kandidatūra F1 ‘jaunā saimnieka’ lomai preses kuluāros tiek apspriesta jau vairākus gadus.

65 gadus vecā Kerija sākotnējais kontrakts esot noslēgts uz trīs gadiem un beigtos šī gada izskaņā, tomēr tehniskā un sportiskā reglamenta izmaiņas, kas stāsies spēkā 2021. gadā, likušas abām pusēm pagarināt kontraktu uz vēl vienu gadu.

“Liberty Media” pagaidām presei nav sniegusi nekādu informāciju par potenciālajām izmaiņām vadībā. Tāpat nav zināms vai sportiskās un komerciālās daļas vadītāji Ross Brauns un Šons Bračess saglabās savus amatus.

Jāpiemin, ka “Liberty Media” kontroli pār Formula 1 čempionātu ieguva, pārpērkot to no britu miljardiera Bernija Eklstona, kurš pats bija lielisks “Brabham” komandas vadītājs, kura laikā Nelsons Pikē izcīnīja čempiona titulu 1981. un 1983. gadā.