Kamēr skolnieki un viņu vecāki aktīvi gatavojas jaunajam semestrim, rallijkrosa saime vasaras noslēgšanos atzīmē ar pasaules čempionāta sacensībām Lojekas trasē, Francijā. Šis ir pēdējais posms pirms došanās uz Latviju un ļoti nozīmīga pieturvieta cīņām par titulu.

Lojekas trase ir bagāta ar ātriem un lēzeniem pagriezieniem, kā arī ļoti īsu džokera sekciju, kas rada pamatīgas izmaiņas stratēģijā, liekot spoteriem būt īpaši apķērīgiem. Ierasto 3-4 sekunžu vietā, Francijā džokera sekcija ir tikai mazliet vairāk kā sekundi garāka, kā rezultātā iegūt brīvu trasi var izrādīties daudz sarežģītāk.

Grafiks: FIA World Rallycross

Iepriekšējā posmā Kanādā Andreass Bakeruds kļuva par sesto uzvarētāju šī gada septiņos posmos, apliecinot plašo konkurenci šī gada čempionātā un izdarot nopietnu pieteikumu cīņai par titulu. Kopvērtējuma līderis Kevins Hansens šogad izcēlies ar lielisku stabilitāti, ko nevar teikt par viņa vecāko brāli Timiju, kurš labāko pieciniekā nav bijis kopš maijā notikušā Lielbritānijas posma.

Abi Hanseni izmanto “Peugeot” markas automašīnu, tomēr bez rūpnīcas atbalsta tas viņiem vairs nav uzskatāms par mājas posmu. Favorītu sarakstā nedrīkst aizmirst par abiem “GRX Taneco” komandas braucējiem. Niklass Gronholms, iespējams, pat atrastos kopvērtējuma vadībā, ja veselības problēmu dēļ nenāktos izlaist divus posmus, bet Timurs Timerzjanovs kvalifikācijās allaž bijis bieds konkurentiem.

Jānim Baumanim šī bijusi notikumiem bagāta vasara. Kāzām sekoja pirmais pjedestāls, bet Kanādā izcīnītajai otrajai vietai sekoja īpaši skaists mirklis – meitiņas piedzimšana. Vai kļūšana par tēvu padarīs Jāni vēl ātrāku? Šobrīd latviešu sportists kopvērtējumā atrodas piektajā pozīcijā starp Gronholmu un Timerzjanovu. Pārdomātā programma un vērtīgais tehniskais ‘fīdbeks’ ļāvis visai “Stard” komandai spert platu soli uz priekšu, viešot cerības uz pozitīvu rezultātu, par spīti tam, ka līdz šim Francijā Jānim nav klājies diez ko spoži.

Tikmēr RX2 klasē uz starta šoreiz stāsies abi brāļi Grjazini. Ja Vasīlijs jau kļuvis par stabilu šīs kategorijas vērtību, kurš regulāri sasniedz finālu, tad Nikolajs skatītājiem labāk zināms savu rallija prasmju dēļ. Būs interesanti pavērot, kurš no abiem nedēļas nogali noslēgs augstākā pozīcijā.

Nedēļas nogalē lietus nav gaidāms un gaisa temperatūra turēsies 20 līdz 25 grādu robežās. Par galveno traucēkli skatītājiem varētu kļūt spēcīgais vējš, kas sagaidāms abās sacensību dienās.

Sacensību izšķirošos notikumus arī šogad varēs vērot Latvijas Televīzijas kanālā LTV7 un platformā RePlay.lv, kamēr kvalifikācijas braucieni būs vērojami čempionāta Facebook lapā un Youtube kanālā.

SACENSĪBU PROGRAMMA (PĒC LATVIJAS LAIKA):

SESTDIENA, 31. AUGUSTS

09:30 Treniņbraucieni
12:30 1. kvalifikācija RX2, S1600, Euro RX, World RX
15:40 2. kvalifikācija RX2, S1600, Euro RX, World RX
17:50 3. kvalifikācija RX2, S1600, Euro RX

SVĒTDIENA, 1. SEPTEMBRIS

09:00 Iesildīšanās braucieni
10:15 3. kvalifikācija World RX
11:10 4. kvalifikācija S1600, RX2, Euro RX, World RX
15:00 Pusfināli S1600, RX2, Euro RX
16:00 Tiešraides translācija LTV7 un REPLAY.lv
16:05 Fināls S1600, RX2
17:00 Pusfināli World RX, Fināls Euro RX, WorldRX

NrSacīkstesTraseDatums
1Abū Dabī RXJasmarīna5. - 6. aprīlis
2Katalonijas RXBarselona27. - 28. aprīlis
3Beneluksa RXSpa11. - 12. maijs
4Lielbritānijas RXSilverstona25. - 26. maijs
5Norvēģijas RXHella15. - 16. jūnijs
6Zviedrijas RXHoljesa6. - 7. jūlijs
7Kanādas RXTruā-Rivjēra3. - 4. augusts
8Francijas RXLoīka31. augusts - 1. septembris
9Latvijas RXBiķernieki14. - 15. septembris
10Dienvidāfrikas RXKillarneja9. - 10. novembris