Autosporta faniem allaž ir interesējis salīdzināt automašīnu spējas starp divu dažādu čempionātu spēkratiem. Šajā nedēļas nogalē skatītājiem būs šāda iespēja. Vācijas un Japānas salonautomobiļu čempionāti ir saskaņojuši tehniskos noteikumus, līdz ar to šajā nedēļas nogalē Hokenheimas trasē redzēsim japāņu markas automašīnas, bet novembra beigās vācu spēkrati dosies uz Fudži.

Par šīs nedēļas spožāko zvaigzni noteikti uzskatāms 2009. gada F1 čempions Džensons Batons. Ikdienā britu sportists piedalās Super GT čempionātā, bet sestdien piedzīvos savu DTM debiju. Viņš ir vienīgais “Honda” pārstāvis.

Tikmēr “Nissan” un “Lexus” uz Eiropu atsūtījušas divas automašīnas. “Nissan” pārstāvēs divkārtējais Formula Nippon čempions un divkārtējais Super GT čempions Cugio Matsuda, kā arī četrkārtējais Super GT čempions Ronijs Kvintarelli, bet “Lexus” DTM startēs ar 2017. gada Super GT čempionu un šīs sezonas Super GT un Super Formula vicelīderi Niku Kassidiju un pieredzējušo Rio Hirakavu.

Ļoti grūti kaut ko paredzēt, jo, manuprāt, Super GT mašīnām ir lielāka jauda un piespiedējspēks, taču DTM mašīnām ir DRS un ‘push to pass’ opcija, turklāt viņi ir labāk iepazinuši riepas. Nekad neesmu braucis ar “Hankook”. Viss būs jauns. Ir ļoti daudz mainīgo. Arī pitstopi ar šīm riepām – mums vajag 30-40 sekundes, lai uzpildītos, nomainītu riepas un braucēju, kamēr te tas notiek 7 sekundēs. Jāatceras arī par startiem. Viņi tos veic no statiskas pozīcijas, kamēr mēs – gaitā. Cerams, ka mašīnas būs līdzīgas, lai izvērstos jautras sacīkstes,” stāsta Džensons Batons.

Programma abās sacensību dienās ir identiska – pēc Latvijas laika 11:35 kvalifikācija, 14:30 sacīkstes.

Tikmēr 22. līdz 24. novembrī Fudži trasē trauksies septiņas DTM mašīnas. “Aston Martin” uz Āziju nedosies. “Audi” rūpnīcu pārstāvēs jau par čempionu kronētais Renē Rasts, kā arī Maiks Rokenfellers un Loīks Duvāls, bet “BMW” nolēmuši piesaistīt bijušo F1 braucēju Kamui Kobajaši, kurš pēdējos gados kļuvis par titulētu sportistu izturības sacīkstēs, kā arī pieredzējušo Aleksandro Zanardi, kuram tiks piešķirta īpaši pielāgota automašīna, kurai visas kontroles veicamas ar rokām. Par abāma tlikušajām “BMW” vietām vēl ziņu nav.

Visas DTM treniņu sesijas, kvalifikāciju un sacīkstes tiešraidē ir iespējams vērot čempionāta oficiālajā ‘Youtube’ kanālā.