“Red Bull” komanda vēl nav izlēmusi, kurš kļūs par Maksa Verstapena komandas biedru nākamajā sezonā, tomēr Helmuts Marko paziņoja, ka ir tikai trīs kandidāti un visi trīs ir “Red Bull” sistēmas Formula 1 piloti: Albons, Kvjats un Gazlī.

Līdz ar to visdrīzāk, ka Niko Hulkenberga nākotne Formulā 1 ir pamatīgi apdraudēta, jo brīvo pilota vietu skaits strauji sarūk.

“Mēs izskatām tikai mūsu trīs pilotu kandidatūras,” paziņoja Helmuts Marko. “Šiem pilotiem ir līgums ar “Red Bull“, kas nozīmē, ka mēs brīvi varam izlemt, kur kurš no viņiem dosies.”

Šobrīd noteikti labākajā pozīcijā uz šo lomu ir Alekss Albons, kurš kopš pievienošanās “Red Bull“ vadošajai komandai pēc vasaras brievdienām ir uzrādījis apskaužamu stabilitāti, izcīnot divas sestās vietas, trīs piektās vietas un vienu ceturto. Turklāt Albons punktu ziņā ir solīdi pārspējis arī Verstapenu šajā periodā. Kamēr holandieša kontā ir 39 punkti, Alobons kopš Beļģijas GP sakrājis jau 58. Arī Meksikas GP Albons finišēja augstāk par Verstapenu, kurš pēc sadursmes ar abiem “Mercedes” pilotiem un riepu maiņas bija spiests atsākt cīņu no peletona beigām.

“Mums bija ātra mašīna un salīdzinoši vāji rezultāti, tāpēc neesmu apmierināts ar Meksikas posmu,” paziņoja Helmuts Marko. “Iespējams Maksam vajadzēja būt mazāk agresīvam, ņemot vērā ātruma pārsvaru, kas mums bija. Arī Botasam bija jābūt uzmanīgākam, iespējams viņš neredzēja Maksu un uzšķērda aizmugurējo riepu. Ja neskaita Singapūru un Krieviju, tad mūsu mašīna ir visai spēcīga un es sagaidu, ka nākamajos posmos mēs varēsim cīnīties par uzvaru.”