Dienvidāfrikā notiekošā FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta pēdējā posma pirmajā dienā pēc diviem kvalifikācijas braucieniem līderis ir Niklass Gronholms, kamēr Latvijas autosportists Jānis Baumanis ieņem desmito vietu.

Pirmajā kvalifikācijā ātrāko laiku uzrādīja čempionāta kopvērtējuma līderis Timijs Hansens, kamēr zviedra galvenais konkurents Andreass Bakerūds palika otrajā pozīcijā. Baumanis startēja pirmajā braucienā, pirms kura tika nolaistīta trase, kas nozīmēja lēnākus laikus visiem sportistiem. Pēc finiša aiz Gronholma un Antona Marklunda, Baumanis kopējā ieskaitē uzrādīja 11. rezultātu.

Otrajā kvalifikācijā jau ātrāko laiku izdevās sasniegt tieši Gronholmam, aiz kura palika Timurs Timerzjanovs un Gijams de Riders. Tikmēr titula pretendenti – Hansens un Bakerūds – palika attiecīgi 9. un 11. vietā.

Baumanis trasē parādīja labu ātrumu, tomēr nedaudz ‘iesprūda’ aiz sava komandas biedra Jeres Kalliokoski, finišā sasniedzot septīto laiku.

Pēc pirmās dienas kopvērtējumā līderis ar 92 punktiem ir Gronholms, kuram seko Hansens (85 punkti) un Timerzjanovs (82 punkti). Jānis, pirms pēdējās sacensību dienas sezonā, ierindojās desmitajā vietā, šodien savācot 70 punktus.

Rīt paredzēta trešā un ceturtā kvalifikācijas kārta, kā arī pusfināli un fināli, kur arī izšķirsies 2019. gada rallijkrosa sezonas čempions.