Lemānas 24 stundu organizatori paziņojuši par diennakts sacīkstes pārcelšanu no jūnija uz septembri.

Jaunais datums WEC čempionāta svarīgākajam posmam būs 19.-20.septembris.

“Esošajos apstākļos sacīkšu pārcelšana uz septembri ir pats piemērotākais veids, kā risināt radušos situāciju ar vīrusa izplatīšanos,” paziņoja “Automobile Club de l’Ouest” prezidents Pjērs Filons. “Galvenokārt gribu atgādināt visiem rūpēties par sevi un saviem tuviniekiem.”

Posma pārcelšana nozīmē, ka jaunā 2020./2021.gada WEC sezona arī sāksies vēlāk nekā plānots, jo sākotnēji pirmais posms bija paredzēts jau 5.septembrī Silverstonā. Drīzumnā tiks apstiprināti jaunie datumi arī jau atceltajiem Barselonas un Moncas posmiem.

Lamānas 24 stundu sacīkstes ne vienmēr ir notikušas pavasara izskaņā vai vasaras ievadā – 1968. gadā Francijā risinājās “Studentu maijs”, kurā studenti vērsās pret augstskolām un policiju, cīnoties par izglītības sistēmas reorganizāciju. Sacīkstes tika pārceltas uz septembra beigām, kas uzlaboja prototipu mašīnu izredzes, dodot tām vairāk kā divus mēnešus papildus laika sagatavoties braucienam. Desmit reizes sacensības atceltas pilnībā – no 1940. līdz 1948. gadam Otrā pasaules kara dēļ, bet 1936. gadā, Lielās depresijas epicentrā, darbinieku streiku dēļ.

Lemānas posma pārcelšana neliecina neko labu par MotoGP čempionāta iespējām aizvadīt 15.-17.maijā paredzēto Francijas GP, kas tradicionāli notiek šīs trases ‘Bugatti’ konfigurācijā.