FIA izteikusi brīdinājumu “Mercedes” un “Ferrari” komandām, pēc tam, kad šo vienību braucēji Valteri Botass un Šarls Leklērs neievēroja čempionāta darbības kodeksu, starp Austrijas un Štīrijas Grand Prix izcīņām dodoties mājup.

Pagājušajā nedēļā Austrijā bez skatītāju klātbūtnes risinājās F1, F2 un F3 sacensības. Lai gan iesaistīto cilvēku skaits jau tā bija samazināts līdz minimumam, mediķiem nedēļas nogalē nācās kopumā veikt aptuveni 4000 Covid-19 testus. Par laimi, visi izrādījās negatīvi.

Lai saglabātu zemu riska līmeni, iesaistītajām personām šai laikā ir jāuzturas noslēgtos sociālos lokos. Jebkurš kontakts ar ārpasauli rada risku izplatīt nāvejošo vīrusu Formula 1 aprindās.

Mūsdienu sociālo mediju pasaulē ir samērā viegli izsekot slavenu cilvēku gaitām, turklāt dažkārt viņi paši sniedz palīdzīgu roku – Valteri Botass dalījās ar informāciju par savām gaitām Monako, bet Šarls Leklērs un viņa draudzene baz maskām nofotografēti kopā ar draugu, kurš nav saistīts ar Formula 1.

Abu grēkāžu komandas saņems brīdinājumus. “Ferrari” gadījumā šī ir jau otrā reize, kad viņu braucējs neievēro noteikumus, jo Austrijas Grand Prix nedēļas nogalē Sebastians Fetels tika manīts runājamies ar “Red Bull” pārstāvjiem Kristianu Horneru un Helmutu Marko bez sejas aizsardzības maskas.

Abi braucēji vēlāk taisnojās par saviem ceļošanas iemesliem – Botass norādīja, ka personas ar kurām viņš nonāca kontaktā Monako ir tās pašas, ar kurām viņš kontaktētos paliekot Austrijā, kamēr Leklērs uzsvēra, ka uz mājām devies tikai pēc negatīva testa veikšanas, pārliecinoties, ka viņš neizplatīs slimību.

Vēl pirms sezonas tika izlemts, ka gadījumā, ja kāds braucējs saņems pozitīvu Covid-19 testu, tas neapturēs nedēļas nogales norisi un katras komandas pārziņā būs atrast aizvietotāju inficētajam braucējam. Līdzīga situācija bija vērojama pagājušajā nedēļā NASCAR, kur Covid-19 dēļ sacensības nācās izlaist leģendārajam Džimmijam Džonsonam.