Pēc neveiksmīgiem pirmajiem Portugāles Grand Prix treniņiem, Luiss Hamiltons spēja ievērojami uzlabot sniegumu, Makss Verstapens līdzīgi kā pirmajā dienas sesijā, palika otrajā vietā aiz viena no ‘Mercedes’ pilotiem. 

Hamiltons, kurš pirmajos treniņos sūdzējās par formulas balansa problēmām, atguva iekavēto uzstādot apļa laiku 1m19,837s. Makss Verstapens atpalika par 0,134 sekundēm, kamēr Botass par vairāk kā trīs sekundes desmitdaļām.

Karloss Sainss ierindojās ceturtajā tabulas vietā uzreiz aiz Valteri Botasa, no soma atpaliekot vien par pāris simtdaļām. Piekto un sesto vietu negaidītā kārtā ieguva abi ‘Alpine’ piloti – Fernando Alonso un Estebans Okons. Šārls Leklērs ar otru ‘Ferrari’ septītajā vietā. Daniels Rikiardo, Lanss Strols un Serhio Peress noslēdza labāko desmitnieku.

Gan Latifi, gan Mazepinam problēmas sagādāja trases astotais līkums. Latifi zaudēja kontroli pār formulas aizmuguri un nokļuva grantī, kamēr Mazepins nobloķēja priekšējos riteņus un pārbrauca pāri līkumam. ‘Williams’ braucējs beidza sesiju deviņpadsmitajā vietā, kamēr ‘Haas’ pilots divdesmitajā.

Portugāles Grand Prix – otrie treniņiImage