15. un 16. maijā Biķernieku trasē norisināsies Ziemeļeiropas zonas un Baltijas čempionāta autošosejā pirmais posms, kas par spīti pandēmijai pulcēs plašu dalībnieku skaitu vairākās ieskaites klasēs, bet skatītājiem ieeja tribīnēs un dalībnieku parkā būs liegta saistībā ar valstī pastāvošajiem ierobežojumiem, bet sacensības būs iespējams vērot tiešraidē “Sportacentrs TV” kanālā, kā arī TVNET un sacensību rīkotāju YouTube un Facebook platformās, informē Jānis Straupe, BaTCC pārstāvis.

Sacensībām šobrīd pieteikušies jau vairāk nekā 100 dalībnieki.

“Ar pandēmiju saistītie ierobežojumi, protams, rada papildus šķēršļus un atbildību, tomēr esam priecīgi, ka juridiski ir izdevies sakārtot visus dokumentus, lai pasākums noritētu droši dalībniekiem un apkalpojošam personālam. Arī dalībnieku lielā interese priecē, tāpēc nešaubos, ka sezonu izdosies iesākt ar aizraujošām sacensībām un būs lielisks ievads turpmākajam čempionātam!” saka sacensību rīkotājs Andis Meilands.

Sacensību neapšaubāmi interesantākā daļa būs jaunizveidotās “BMW 325 CUP” brauciens, kurā uz starta līnijas stāsies vairāk nekā 30 braucēji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Vienādi tehniskie noteikumi visām automašīnām radīs aizraujošas cīņas trasē, kur uzvarēt spēs vien tikai labākie piloti. No Latvijas braucējiem jāizceļ Matīss Mežaks, Mārtiņš Lapiņš, kuriem konkurenci sastādīs tādi zināmi kaimiņvalstu piloti kā Ramūnas Čapkauskas un Robertas Kupčikas.

Pasaules līmeņa sacīkšu automašīnas būs vērojamas Baltijas sešu stundu izturības čempionātā, kur starp 15 dalībniekiem ir arī divas Latvijas ekipāžas – sacensību favorīti “Flash Racing Latvia” ar Lamborghini “Huracan ST” un “LV Racing”, kas pretendēs uz pirmo vietu “TCR” klasē ar Audi “RS3 LMS TCR” automašīnu. Trasē redzēsim vēl vienu Lamborghini automašīnu, kā arī vairākas Porsche un “TCR” klases automašīnas.

Jaudīgas automašīnas trasē būs vērojamas arī svētdien sprinta sacensībās GT klases automobiļiem, kur uz starta līnijas stāsies pat veseli trīs Lamborghini “Huracan ST” automašīnas, kā arī tādi bolīdi kā Porsche “GT3 CUP”, Chevrolet “Corvette”, Nissan “GTR”, Audi “TT RS” un vēl vairāki ļoti ātri automobiļi. Ja laika apstākļi būs atbilstoši, var prognozēt, ka kritīs Biķernieku trases rekords salonautomašīnām.

“Touring Car” braucienos starp 20 dalībniekiem atrodami arī vairāki latvieši – Jānis Vanks, Atis Veismanis, Rolands Dūda “BTC2” klasē, bet “V1600” klasē startēs Kārlis Ozoliņš.

Svētdien sacensības noslēgsies ar “ABC Race” un “Nankang Endurance Academy” sacensību braucieniem.

Sacensību programma abām sacensību dienām atrodama ŠEIT