‘McLaren’ komanda un Lando Noriss paziņojuši, ka abu pušu saistības pagarinātas par vairākiem gadiem.

21 gadīgais brits ‘McLaren’ ģimenei pievienojās 2017. gadā pildot testu un simulatora braucēja lomu, kā arī 2018. gadā kļuva par komandas rezerves braucēju. Vien gadu vēlāk ‘McLaren’ paaugstināja Norisu uz pilna laika sacīkšu lomu Formula 1. Šī gada sezona ir viņa trešā Formula 1, kuru laikā spējis gūt divus goda pjedestālus un vairāk kā 180 karjeras punktus.

Ar Lando Norisa līguma pagarināšanu ‘McLaren’ ir aizslēgusi savas durvis citiem braucējiem. Lai gan nav zināmas līguma detaļas, ir zināms, ka tas ir uz vairākiem gadiem, kā arī komandas otrs braucējs Daniels Rikiardo komandas sastāvā paliks vismaz līdz 2023. gada sezonas beigām.

“Es esmu ļoti priecīgs, ka varu pagarināt savas saistības ar ‘McLaren’ aiz 2022. gada sezonas. Esmu bijis ar komandu gandrīz piecus gadus, un jūtos kā daļa no ģimenes, kā arī nevaru iedomāties uzsākt savas karjeras nākamo posmu jebkur citur. Mana apņemšanās ar ‘McLaren’ komandu ir skaidra – mans mērķis ir uzvarēt sacīkstes un kļūt par Formula 1 čempionu, un to es gribu paveikt ar šo komandu,” preses relīzē par savu nākotni izteicās Noriss.

“Mūsu lēmums nodrošināt Lando nākotni ‘McLaren’ komandā bija diezgan vienkāršs. Lando mūs visus ir pārsteidzis ar savu sniegumu jau kopš savas debijas gada, un viņa attīstība ir skaidri redzama. Mums ir ļoti talantīgs un aizraujošs braucēju sastāvs turpmākos gadus ar Lando un Danielu aiz stūrēm,” līguma pagarināšanu komentēja komandas vadītājs Andreas Seidls.