Lietus Formula 1 sacensībās mēdz ietekmēt notikumu programmu, tomēr īpaši vīlušies fani šogad bija Beļģijā, kur lietum nerimstoties, svētdienas sacīkstes faktiski nenotika. FIA prezidents Žans Tods aicina veikt izmaiņas, lai šis scenārijs neatkārtotos. Lietus gaidāms arī šajā nedēļas nogalē Sočos.

FIA prezidents Žans Tods norāda, ka tika saņemta liela kritika pēc tam, kad Formula 1 sacīkstes Beļģijā nenotikā spēcīgā lietus dēļ. “Kas notiktu, ja mums būtu negadījums startā, kur būtu iesaistītas kādas desmit mašīnas, ar cietušiem braucējiem vai vēl ļaunāk? Mūs pilnībā nolinčotu. Arī bez savainojumiem saņemtu kritiku. Priekš 2025. gada noteikumiem  mums jādomā, lai mašīnas varētu braukt arī  lietū.

Tods arī min Nikiju Laudu kā lielisku piemēru, kad 1976. gada Japānas GP viņš atteicās braukt ekstrēmi slapjos laikapstākļos, norādot, ka mūsdienās visi braucēji domā kā Lauda tolaik. Laudas un Hanta titula cīņas dēļ ēnā gan palicis fakts, ka Nikijs nebija vienīgais, kurš pieņem šādu lēmumu. Apzināti malā nobrauca arī Lerijs Perkinss, Emersons Fitipaldi un Karloss Pače.

Slapja nedēļas nogale gaidāma arī tuvākajās dienās Sočos, kur risināsies Krievijas Grand Prix izcīņa. Lietus tiek prognozēts visas trīs posma norises dienas, turklāt jau šodien sociālajos tīklos publicēti kadri, kuros redzams, ka Soču trases padoks ir applūdis un organizatoriem jācīnās ar lietus ūdeņu novadīšanu. Līdz šim Krievijas GP allaž risinājies sausā trasē.