“Haas F1 Team” ir apstiprinājusi, ka 2022.gada sezonā tās sastāvs paliks nemainīgs un otro gadu pēc kārtas tajā turpinās startēt Miks Šūmahers un Ņikita Mazepins.

Tieši pirms krievu pilota Ņikitas Mazepina māju posma Sočos Haas ir apstiprinājusi, ka abi būs vienībā arī nākamgad, kad Formula 1 iesoļos jaunajā tehniskajā ērā.

Abu pilotu attiecības šogad ir pasliktinājušās un vairākos posmos Miks Šūmahers ar Mazepinu iesaistījās incidentos trasē (Zandvortā, Baku, Moncā) un vēlāk arī vārdu apmaiņās. Komandas vadītājs Ginter Šteinerts uz to raudzījās filozofiski, norādot, ka abiem ir jābūt nepiekāpīgiem un tendētiem uz panākumu.

“Galvenais ir stabilitāte!”

“Mums bija ļoti svarīgi panākt stabilitāti un tapēc esam priecīgi turpināt startēt ar abiem esošajiem pilotiem,” paziņoja komandas boss Ginters Šteinerts. “Šī sezona ir bijusi smaga, taču tas ir devis iespēju abiem pilotiem pieņemt šo izaicinājumu, mācīties un pielāgoties sarežģītajiem Formula 1 apstākļiem.”

“Pirmais gads komandā ir bijis ļoti aizraujošs,” paziņoja Miks Šūmahers. “Man būs iespēja visu šogad gūto pieredzi izmantot nākamagad, kads jaunie tehniskie noteikumi ļaus izpausties arī Haas komandai, kurai ir lielas ambīcijas kopā ar Ferrari kā partneri progresēt un iesaistīties cīņā par augstākām pozīcijām.”

“Esmu sajūsmā par jauno sezonu un iespēju augt kopā ar Haas komandu,” piebilda Ņikita Mazepins.