Viens no savas paaudzes izcilākajiem braucējiem Lando Noriss pagarinājis līgumu ar savu pašreizējo darba devēju “McLaren” un startēs tās sastāvā vismaz līdz 2025. gada beigām.

Lando Noriss ienāca “McLaren” jauno braucēju sistēmā jau 2017. gadā. Uzvara Eiropas F3 čempionātā un Formula 2 vicečempiona tituls palīdzēja spert nākamo loģisko soli. 2019. gadā Noriss debitēja F1, nākamajā sezonā izcīnīja savu pirmo pjedestālu, bet pērn pārliecinoši pierādīja sevi kā komandas līderi pret pieredzējušo Danielu Rikjardo.

Jaunais līgums paredz, ka 22 gadus vecais Lando Noriss paliks uzticīgs ‘oranžajiem’ vismaz tuvākās četras sezonas. Komandas vadītājs Andreass Seidls paslavēja Lando par gadu gaitā piedzīvoto progresu un neslēpa, ka kopīgais sapnis ir pasaules čempiona titula izcīnīšana.

Tas nozīmē, ka “McLaren” sastāvs paliks nemainīgs vēl vismaz divus gadus, jo Norisa komandas biedram Danielam Rikjardo līgums ir spēkā līdz 2023. gada izskaņai.

Jau pēc divām dienām plašākai publikai tiks atrādīts jaunais modelis MCL36, ar ko komanda cer biežāk iesaistīties cīņās par vadošajām pozīcijām. Tiesa gan, pielāgošanās izmaiņām tehniskajos noteikumos mēdz sagādāt problēmas arī vadošajām komandām un braucējiem, tādēļ jebkādi minējumi par potenciālajiem spēku samēriem pirms Barselonas testiem ir pāragri.

Līdz šim Lando Noriss Formula 1 čempionātā startējis 60 sacīkstēs. Piecas reizes viņam izdevies kāpt uz goda pjedestāla, taču uzvaras līdz šim vēl nav izdevies izcīnīt. Pērn sezonas kopvērtējumā Lando Noriss gadu noslēdza sestajā vietā, paliekot bešā tikai Ungārijā un Beļģijā, kam sekoja ļoti spoži sniegumi Itālijā un Krievijā.